My blog are always welcome U..If there anything U want to share,please leaves a comment..
RSS

Pembanci Penduduk dan Perumahan 2010

hye,.blog..esok bermulalah pekerjaanku yg ptama iaitu mnjadi pbanci tuk Penduduk dan Perumahan 2010..nasib baiklah aku mndapat kawasan bancian yg aku tau n expert..=) cuma maybe agak penat ckitla kna btanya soklan2 kpd tuan umh..tu pn klo ada yg mmberi kerjasama yg sepenuhnya..bg yg xmau mmberi kerjasama tuh aku kna la mnggunakan psikology approach so that dorg mesti bg jgk info..erm..kpd pmbaca blog sume,.bagilah kerjasama 100% kpd pbanci2 yg dtg ke rmh anda supaya kerja2 pbancian akan mjadi lbh mudah,.segala maklumat adalah mnjadi rahsia pmbanci di bawah Akta Banci 1960..
ok blog,.bye2..2 b continued.. 1 comments

Result ku..

semalam final result aku dh kur.n Alhamdullillah aku dpt A tuk praktikum.. yehaa.. berbaloi penat lelah aku mndidik anak2 murid slama 4 bln..walaupn nakal tp aku bsyukur coz result aku ok..=) terima kasih tuk en.asmawi sbg pnsyarah aku yg mmberi A tuk aku..mmg xsangka..aku igt dpt A- jer.. So, pas tgk result mmg hepi la n pastu berfikir sjenak adakah aku layak mndapat A? mayb my lecturer is right..dia ckp skor skg xpenting lg,.A ke A- ke yg pnting pngalaman masa praktikal ni la yg plg bharga..n cabaran sbnar apb aku bnr berada d alam perguruan kelak. InsyaAllah...
Skg aku memegang job sbg pengurus rumah tangga,, apabila menguruskn rumah la..slps ni aku akn try mncari kerja2 yg best..hehe.. 0 comments

My dearest blog..

Blog,.blog..blog..
Aku skg dok umh dh sebulan..dh mula rasa boring..so,.pasni aku akn kuar mncari keja part time. aku pn skg tgh mnanti result akhir aku sblom mngisi borg posting coz borang tu mmerlukan tarikh lulus senat..skg aku boleh mnarik nafas lega sbb aku mndapat maklumat result kuar pd 16 ni. lps tu br blh isi borg posting..ermm..
Hari2 aku kt umh konsisten je..bgn tdo,kemas umh,tgk tv..cuma kadg2 klo kawn ajak kuar br kuar if not aku dok tperap je kt umh..lgpun cuaca yg panas skg ni dri sndiri pn xtahan klo lama2 kt luar melainkan dok dlm shopping complex je..=)
Skg ni cuti skolah..so,.xnmpak la sunyi sgt coz adk aku ade kt umh..ade la jgk tman utk diajak bgadoh..hehe..cuma next week skolah dh dibuka..so,.kesunyianla aku kt umh..
huhu..nk tulis blog pn aku dh xbrapa rajin skg..tahla..bila on9 je buka FB or search 4 a job..dh mcm priority plak FB tu klo on9..huhu..
So,.klo blog ni trus diam and sepi pasni fhm2 jer la..coz blog is no longer my priority.
daaaa... 0 comments

Lamanya X jengok blog..

Hye,,blog..aku dh abis praktikal pd 14/5 ari tuh..kiranya dh 2 minggu aku kt rumah.. neway,.bkn aku xnak tulis blog,.cuma the first week aku blk umh tuh mmg hectic day..
lps skolah ari jumaat aku trus blk kg..dengan brg2 pnuh kereta + hadiah2 yg diberi oleh students,, yg plg tharunya,.aku dpt teddy bear besar yg sama saiz ngn aku,,mmg tharu..student aku yg form 1 bagi..huhu..thanks to all my students..yg nangis pn ade..tp adat la..perpiasahan kn..dh namanya guru praktikal..4 bln bsama dorg mmg mcm2 pngalaman aku dpt..how to handle those students yg nakal,.baik,.pndiam,,.ade jgk yg xtahu ape2 (mmbaca n menulis) even Form 4.. dlm keriangan aku abis praktikal,.aku dikejutkan oleh mak yg atuk aku kt tapah masuk wad..tp mak aku ckp it's ok,.mak ayah aku n adik2 sume blk kg,.tp aku blk kedah dlu..smp umh ape lgi letih drive ngn brg2 yg byk trus tdo,..esoknya,.dh bgun kemas2 brg,.mak aku cal,.ckp atuk dh meninggal pkul 2pm camtuh la..huh.. mmg tkejut la,.so,.aku kna balik Tapah from Alor Setar la..letih blk dr taiping pn blom hilang dh kna drive ke Tapah pulak,. around 4pm la,.aku packing baju2..amik yg mana smpat je msuk dlm beg..
then,.mak aku cal,.ckp klo xbrani + dia pn risau aku drive,.dia suh aku ajak bf aku jd driver la..
ermm..apa lg,trus call bf aku,.gtau dia aku nk blk Tapah.dia pn dngn risaunya ckp,.ok..abg ikot skali..apa lgi,.aku pn kuar rumah dlm kul 4.30pm amik adik aku kt matrik penang + bf aku kt Jawi then trus gerak ke Tapah..ermm..around 10pm la smpai..sib bik dh siap mkn suma,.smpat la menatap wajah arwah atok buat kali terakhir..esok pginya,.arwah dikebumikan..sedih sgt coz xsempat nk jenguk masa arwah sakit..cuma smpat jmpa arwah 2mgu sblom tuh la yg kitaorg blk kg utk gathering famili raya nti..
then,.aku n adik aku 2 org + bf aku blk Kedah ari Ahad ptg..mak ayah n adik yg kecik stay kt tapah utk majlis tahlil n uruskan yg lain2.so,.kira smgu jgk aku n adik aku dok umh berdua..
mgu lepas plak bila nk start berinternet,.modem kt umh plak rosak..ni 2 ari br repair..skg br blh on9..bila on Fb je,.ramai students yg request..=)
Skg,.mgu peperiksaan.harap students dpt jwb soklan exam dngn baik n dpt keputusan yg baik. 1 comments

Heppiii

Hye..blog..lama xtulis blog..actually my family came here..2 yg hepi tuh..famili aku dtg ari jumaat amik aku n balik kg kt tapah..smlm kitaorg g Bt. Gajah..da meeting family tuk family gathering hari raya ntii..huhu..bila dh tgk salasilah kuarga br tau rmai jgk sdara yg xknal.mmg ptot pn wt gathering ni,.so dptla knal sdara yg jauh2..huhu..so,.blk smlm kitaorg sngah Kellie's Castle.. sbnrnya dh pegi pn dlu skali tp dsebabkn adikku yg kecik tuh merengek dh pegi coz dia sorg je yg blom pegi,. so kitaorg singgah la..dlu masuk free je..skg dh kna byar dewasa RM 4.,kanak2 RM 3.. isk2.. dhtu smlm famili aku tdo kt umh sewa aku kt cni..roomte aku xder,.
pg td kitaorg pegi K.Sepetang..pegi saloon rmbut,.adik aku nk wt rebonding..isk2..mmgla kt cni murah,.ape lg 3 org la skali gus buat..mak aku sponsor..mmg amik kesempatan btol adik2 aku nih..isk..tgahri td pegi umh cousin aku kt cni..mkn nasik sane..
dh blk tuh plak adik aku merengek nk masuk ZOO taiping..once again,.kitaorg sume dh 2x pegi,.dia yg kecik je blom pegi..so malas la nk pegi..then,.aku pn suruh mak ayah aku n dia je pegi.kitaorg dok kt umh je la..hehe..apa lg dh dok umh,.tdo la tghari tuh..bila bngun jer,.lapar plak..adik aku mcari maggi la..mmg stok maggi byk kt umh aku nih..dhtu mak aku blk dlm kul 3,. mak aku siap beli KFC plak..adik aku pn yg dh mmg mkn maggi kurangla mkn,.aku je melantak..hehe..tu la sape suh mkn maggi.. =)
dlm kul 4 lbh famili aku btolak blk kedah..skg dorg dh smpai umh dh pn..aku je yg ttinggal kt cni..xsabar nk blk 10 ari je lg..yahooo... 0 comments

weekend ku..

Hye blog..lama xbblogging..ari sabtu de skolah ganti tuk hari raya..
ari ni plak aku ke skolah utuk melukis mural..ni smua sumbangan kitaorg guru2 praktikal tuk skolah..yerla..byk jgk kna siapkan..tp kitaorg wt stakat yg mampu je..
tinggal 3 minggu lg nk abis praktikal..xsabar2..

0 comments

Aku dh Di observe...

AKu jgk nk gtau kt cni aku dh diobserve oleh lecturer aku pd ari isnin mgu lps..
mmg xsangka..lecturer aku dtg scara mngejut..dh smpai skolah bru dia gtau..luckily, aku dh ready sume ABM..mmg btuah..coz aku wat kuiz ari tuh//aku dh agak dia akn dtg mgu lps cuma xtahu bila..kira okla..dia dtg pn students suma bg cooperation..mmg pndai blakon btol.. aku sndiri tkejut ngn kerjasama yg diberikan students..=)
lecturer aku ckp aku garang..hehe..malu plak..tetiba ari tu suara kuat n students pn ok.. sib bik dia xkomen bknb2..dia pn ckp dh bg gred aku A-..huhu..aku nk A.. dia xkomen pe bila aku ckp aku nk A.,.dia ckp tgu la nti markah guru pembimbing..bolehla tuh dpt A.. mmg best la lecturer tuh..walaupn dia bkn fakulti aku tp dia ok..mmg best..dia ckp tu la kali pertama n terakhir dia observe aku coz dia bzz sgt.. =)
yg aku geli hati nya..srtudents aku sume tgamam tgk lecturer aku tuh..diaorg ckp muda n hensem..siap mtk no fon kt aku..isk2..mmg xdinafikan guru2 kt ctu pn tya aku,.muda nye lecturer..tp aku jwb dh kawin la..mana bleh kaco..hehe..
sdar x sedar,.aku ade lbh kurang sbulan je lg tuk praktikal..rasa xsabar nk abiskan..
bak kata sorg ckgu kt skolah tuh,..pengalaman masa praktikal xde nilainya berbanding pengalaman mnjadi guru sebenar..kitaorg hya akan merasa perit dan bhgia mnjadi guru apbila berkhidamat sbg guru nti..insyaAllah..pngalaman skrg akn digunakan sbaik mgkin nti apbila mnjadi guru.. 0 comments