My blog are always welcome U..If there anything U want to share,please leaves a comment..
RSS

Pembanci Penduduk dan Perumahan 2010

hye,.blog..esok bermulalah pekerjaanku yg ptama iaitu mnjadi pbanci tuk Penduduk dan Perumahan 2010..nasib baiklah aku mndapat kawasan bancian yg aku tau n expert..=) cuma maybe agak penat ckitla kna btanya soklan2 kpd tuan umh..tu pn klo ada yg mmberi kerjasama yg sepenuhnya..bg yg xmau mmberi kerjasama tuh aku kna la mnggunakan psikology approach so that dorg mesti bg jgk info..erm..kpd pmbaca blog sume,.bagilah kerjasama 100% kpd pbanci2 yg dtg ke rmh anda supaya kerja2 pbancian akan mjadi lbh mudah,.segala maklumat adalah mnjadi rahsia pmbanci di bawah Akta Banci 1960..
ok blog,.bye2..2 b continued.. 2 comments

Result ku..

semalam final result aku dh kur.n Alhamdullillah aku dpt A tuk praktikum.. yehaa.. berbaloi penat lelah aku mndidik anak2 murid slama 4 bln..walaupn nakal tp aku bsyukur coz result aku ok..=) terima kasih tuk en.asmawi sbg pnsyarah aku yg mmberi A tuk aku..mmg xsangka..aku igt dpt A- jer.. So, pas tgk result mmg hepi la n pastu berfikir sjenak adakah aku layak mndapat A? mayb my lecturer is right..dia ckp skor skg xpenting lg,.A ke A- ke yg pnting pngalaman masa praktikal ni la yg plg bharga..n cabaran sbnar apb aku bnr berada d alam perguruan kelak. InsyaAllah...
Skg aku memegang job sbg pengurus rumah tangga,, apabila menguruskn rumah la..slps ni aku akn try mncari kerja2 yg best..hehe.. 1 comments

My dearest blog..

Blog,.blog..blog..
Aku skg dok umh dh sebulan..dh mula rasa boring..so,.pasni aku akn kuar mncari keja part time. aku pn skg tgh mnanti result akhir aku sblom mngisi borg posting coz borang tu mmerlukan tarikh lulus senat..skg aku boleh mnarik nafas lega sbb aku mndapat maklumat result kuar pd 16 ni. lps tu br blh isi borg posting..ermm..
Hari2 aku kt umh konsisten je..bgn tdo,kemas umh,tgk tv..cuma kadg2 klo kawn ajak kuar br kuar if not aku dok tperap je kt umh..lgpun cuaca yg panas skg ni dri sndiri pn xtahan klo lama2 kt luar melainkan dok dlm shopping complex je..=)
Skg ni cuti skolah..so,.xnmpak la sunyi sgt coz adk aku ade kt umh..ade la jgk tman utk diajak bgadoh..hehe..cuma next week skolah dh dibuka..so,.kesunyianla aku kt umh..
huhu..nk tulis blog pn aku dh xbrapa rajin skg..tahla..bila on9 je buka FB or search 4 a job..dh mcm priority plak FB tu klo on9..huhu..
So,.klo blog ni trus diam and sepi pasni fhm2 jer la..coz blog is no longer my priority.
daaaa... 1 comments

Lamanya X jengok blog..

Hye,,blog..aku dh abis praktikal pd 14/5 ari tuh..kiranya dh 2 minggu aku kt rumah.. neway,.bkn aku xnak tulis blog,.cuma the first week aku blk umh tuh mmg hectic day..
lps skolah ari jumaat aku trus blk kg..dengan brg2 pnuh kereta + hadiah2 yg diberi oleh students,, yg plg tharunya,.aku dpt teddy bear besar yg sama saiz ngn aku,,mmg tharu..student aku yg form 1 bagi..huhu..thanks to all my students..yg nangis pn ade..tp adat la..perpiasahan kn..dh namanya guru praktikal..4 bln bsama dorg mmg mcm2 pngalaman aku dpt..how to handle those students yg nakal,.baik,.pndiam,,.ade jgk yg xtahu ape2 (mmbaca n menulis) even Form 4.. dlm keriangan aku abis praktikal,.aku dikejutkan oleh mak yg atuk aku kt tapah masuk wad..tp mak aku ckp it's ok,.mak ayah aku n adik2 sume blk kg,.tp aku blk kedah dlu..smp umh ape lgi letih drive ngn brg2 yg byk trus tdo,..esoknya,.dh bgun kemas2 brg,.mak aku cal,.ckp atuk dh meninggal pkul 2pm camtuh la..huh.. mmg tkejut la,.so,.aku kna balik Tapah from Alor Setar la..letih blk dr taiping pn blom hilang dh kna drive ke Tapah pulak,. around 4pm la,.aku packing baju2..amik yg mana smpat je msuk dlm beg..
then,.mak aku cal,.ckp klo xbrani + dia pn risau aku drive,.dia suh aku ajak bf aku jd driver la..
ermm..apa lg,trus call bf aku,.gtau dia aku nk blk Tapah.dia pn dngn risaunya ckp,.ok..abg ikot skali..apa lgi,.aku pn kuar rumah dlm kul 4.30pm amik adik aku kt matrik penang + bf aku kt Jawi then trus gerak ke Tapah..ermm..around 10pm la smpai..sib bik dh siap mkn suma,.smpat la menatap wajah arwah atok buat kali terakhir..esok pginya,.arwah dikebumikan..sedih sgt coz xsempat nk jenguk masa arwah sakit..cuma smpat jmpa arwah 2mgu sblom tuh la yg kitaorg blk kg utk gathering famili raya nti..
then,.aku n adik aku 2 org + bf aku blk Kedah ari Ahad ptg..mak ayah n adik yg kecik stay kt tapah utk majlis tahlil n uruskan yg lain2.so,.kira smgu jgk aku n adik aku dok umh berdua..
mgu lepas plak bila nk start berinternet,.modem kt umh plak rosak..ni 2 ari br repair..skg br blh on9..bila on Fb je,.ramai students yg request..=)
Skg,.mgu peperiksaan.harap students dpt jwb soklan exam dngn baik n dpt keputusan yg baik. 2 comments

Heppiii

Hye..blog..lama xtulis blog..actually my family came here..2 yg hepi tuh..famili aku dtg ari jumaat amik aku n balik kg kt tapah..smlm kitaorg g Bt. Gajah..da meeting family tuk family gathering hari raya ntii..huhu..bila dh tgk salasilah kuarga br tau rmai jgk sdara yg xknal.mmg ptot pn wt gathering ni,.so dptla knal sdara yg jauh2..huhu..so,.blk smlm kitaorg sngah Kellie's Castle.. sbnrnya dh pegi pn dlu skali tp dsebabkn adikku yg kecik tuh merengek dh pegi coz dia sorg je yg blom pegi,. so kitaorg singgah la..dlu masuk free je..skg dh kna byar dewasa RM 4.,kanak2 RM 3.. isk2.. dhtu smlm famili aku tdo kt umh sewa aku kt cni..roomte aku xder,.
pg td kitaorg pegi K.Sepetang..pegi saloon rmbut,.adik aku nk wt rebonding..isk2..mmgla kt cni murah,.ape lg 3 org la skali gus buat..mak aku sponsor..mmg amik kesempatan btol adik2 aku nih..isk..tgahri td pegi umh cousin aku kt cni..mkn nasik sane..
dh blk tuh plak adik aku merengek nk masuk ZOO taiping..once again,.kitaorg sume dh 2x pegi,.dia yg kecik je blom pegi..so malas la nk pegi..then,.aku pn suruh mak ayah aku n dia je pegi.kitaorg dok kt umh je la..hehe..apa lg dh dok umh,.tdo la tghari tuh..bila bngun jer,.lapar plak..adik aku mcari maggi la..mmg stok maggi byk kt umh aku nih..dhtu mak aku blk dlm kul 3,. mak aku siap beli KFC plak..adik aku pn yg dh mmg mkn maggi kurangla mkn,.aku je melantak..hehe..tu la sape suh mkn maggi.. =)
dlm kul 4 lbh famili aku btolak blk kedah..skg dorg dh smpai umh dh pn..aku je yg ttinggal kt cni..xsabar nk blk 10 ari je lg..yahooo... 0 comments

weekend ku..

Hye blog..lama xbblogging..ari sabtu de skolah ganti tuk hari raya..
ari ni plak aku ke skolah utuk melukis mural..ni smua sumbangan kitaorg guru2 praktikal tuk skolah..yerla..byk jgk kna siapkan..tp kitaorg wt stakat yg mampu je..
tinggal 3 minggu lg nk abis praktikal..xsabar2..

0 comments

Aku dh Di observe...

AKu jgk nk gtau kt cni aku dh diobserve oleh lecturer aku pd ari isnin mgu lps..
mmg xsangka..lecturer aku dtg scara mngejut..dh smpai skolah bru dia gtau..luckily, aku dh ready sume ABM..mmg btuah..coz aku wat kuiz ari tuh//aku dh agak dia akn dtg mgu lps cuma xtahu bila..kira okla..dia dtg pn students suma bg cooperation..mmg pndai blakon btol.. aku sndiri tkejut ngn kerjasama yg diberikan students..=)
lecturer aku ckp aku garang..hehe..malu plak..tetiba ari tu suara kuat n students pn ok.. sib bik dia xkomen bknb2..dia pn ckp dh bg gred aku A-..huhu..aku nk A.. dia xkomen pe bila aku ckp aku nk A.,.dia ckp tgu la nti markah guru pembimbing..bolehla tuh dpt A.. mmg best la lecturer tuh..walaupn dia bkn fakulti aku tp dia ok..mmg best..dia ckp tu la kali pertama n terakhir dia observe aku coz dia bzz sgt.. =)
yg aku geli hati nya..srtudents aku sume tgamam tgk lecturer aku tuh..diaorg ckp muda n hensem..siap mtk no fon kt aku..isk2..mmg xdinafikan guru2 kt ctu pn tya aku,.muda nye lecturer..tp aku jwb dh kawin la..mana bleh kaco..hehe..
sdar x sedar,.aku ade lbh kurang sbulan je lg tuk praktikal..rasa xsabar nk abiskan..
bak kata sorg ckgu kt skolah tuh,..pengalaman masa praktikal xde nilainya berbanding pengalaman mnjadi guru sebenar..kitaorg hya akan merasa perit dan bhgia mnjadi guru apbila berkhidamat sbg guru nti..insyaAllah..pngalaman skrg akn digunakan sbaik mgkin nti apbila mnjadi guru.. 0 comments

Hari Sukan..

Hye..blog..dh smgu aku nk update blog ni..tp dsebabkn laptop ku dserangvirus n xleh on trus,. aku pn xdpt upload..nk tgu format..skg kt kg..blh la aku update blog..nk citer psl mgu lps Hari Sukan skolah aku..ape sumbangan aku erkk>?? mnjadi hakim balapan n bdiri tgh panas..huhu.. tp yg plg xdpt dlupakan adalah maskot yg dtgnya dr idea aku,.menang tmpat pertama..hehe.. 2 ari sblom ari sukan br la ckgu2 umh sukan aku gtau soh wt maskot..ade ke ptot..nasib baik idea dtg..aku ni umh sukan kuning..mmula ckgu2 tuh suh wt maskot bunga matahri..tp disebabkn masa yg amat suntuk..aku pn amik kputusan wt maskot rama2..coz aku dh de pngalaman wt maskot ni masa kt U dlu..hehe..kira ok la kn..yg bestnye..yg mnjadi maskot tuh chinese girl yg amatlah comeyy..bila dmekap mmg cun abis..suma org pndang dia pnuh minat..=)

ni gmbar yg smpat aku snap..



Baju yg dipakai oleh maskot adalah bajuku..=)..comey x..bangga la jgk bila diumumkan pbarisan rumah kuning dpt nombor 1..lagpun suma maskot dr umh sukan yg len jgk dibuat oleh guru2 praktikal..



The designer... =) 0 comments

Bilakah??

Aku skg tgh mghitung hari demi hari..menanti pnuh sabar..cuba menenangkan diri aku.. mempersiapkan utk hari penting..bilakah??
Amacam saspen x?? huhu..aku lg saspen + tensen skg nih..bilakah encik lecturer nk dtg observe?? dh 8 mgu aku praktikal..tp dia xdtg2 jgk..mmbe aku dh cl tya bila encik nk dtg tp dia kata dia akn dtg bila dia nk dtg..huhu..tu yg risau tuh..tkot dia dtg ngn tiba2..bknnye aku tkot xready ke ape.. aku stiap ari ready ngn ABM cntik2 pnya..aktiviti pn orait..tp tkot bila dtg aku xsmpat gtau bbdak aku (students) soh dok diam2 dgr ckp aku,..konon blakon la kejap wlaupun aku tahu bbdak tuh susah la sgt nk dok diam..hyperactive btoll..tp aku rasa mcm encik lecturer nk dtg mgu dpn jer... aku pn skg tgh mncari aktiviti yg best tuk 'dipertontonkan' kpd beliau.. hehe.. 0 comments

KeretaKu Wt Hal...

Hye..blog..ari ni nk cita psl keta aku..pelik bin ajaib bila 2 3 ari ni keta wt hal.. temperature nek tgi smp H..bila aku cal bf aku tnya,.dia ckp mybe xde air kot dlm tangki..then aku pn isi la air.. tp temperature still nek jgk..so,.aku pn rasa bkn mslh air..mayb bocor kot paip tuh.. then..bf aku pn dtg la td bwk g bengkel keta kt cni..bila dh cek rupanya masalah motor kipas x ok..kipas xjln.. that's y la temperature nek jer..so,.tukar la motor kipas tuh..huhu..tu la masalahnya..aku kn ppuan bkn tahu sgt psl keta nih..sib bik la bf dok xjauh dr cni..aku dh gtau ayah aku psl prob tuh then dia pn rsau tp aku dh gtau dh ok coz bf aku dh dtg..hehe..kira ok la tuh..hehe...letihla..esok nk g jln la..keta dh ok..daaa...=) 0 comments

Cuti Sekolah Vs Kenduri Kawin

Cuti sekolah dah bermula..yuhuuu..aku antara yg seronok apb cuti skolah nih..dpt rilexkn fikiran.. xyah pk psl students..yg pnting nk mnikmati cuti skolah ni..dlm byk2 hal,.1 hal jer xdpt dielakkan iaitu knduri kwin spjng cuti skolah nih..neway,.aku nk ucapkan Selamat Pengantin Baru kpd spupu aku,.yg menikah pd jumaat yg lalu dan mgadakan kenduri beliau kemarin.. huhu...xsangka spupu aku yg plg rapat dgn aku dh mengakhiri zaman bujang..dh btukar status kepas Mrs..rasa mcm bru je smlm aku ngn dia main masak2,.mandi sama2..mkn sama2..wahaha..skg dia dh de komitmen thadap suaminya..so,aku dh xbleh kaco dia lg tuk ajak dia tman aku dating,,shopping,.mencuci mata kt supermarket..hehe..dan lain2..esok aku n famili aku akn ke klantan plak..tuk knduri di sebelah lelaki..
Me with my beloved cousin..

2 comments

Ujian Pengggal I

salam...blog..
mgu ni aku mpunyai masa yg byk n bleh rilex..sbb pe?? coz bbdk exam,.so aku pn merilexkan diri la skg..xde susah2 kna wt lesson plan.so..aku nk pnjam novel kt libry esk n stdy novel plak..hehe..masa ni mmg best..tp nti dh dpt paper tuk dicheck n dberi marks mmg la bz gk..aku rsau bbdk tuh xleh jwb exam..isk..aku plak yg rsau..tu la..skg bru aku tahu prasaan mjadi guru..stdents xrisau ckgu plak yg rsau bla stdent exam. isk2.. =) 4get bout it.. yg pnting chaiyok2 kpd students aku..
Skg aku tgh penin2 skit nih..cousin aku kawin sabtu nih..yg mnjdi psoalannya,.apakah present yg aku nk bg?? huhu..aku tahu mak aku msti dh beli present tp ni present dr aku n bf aku..mana blh share ngn mak..ehem.. tahla..spatotnya dh bli mgu lps tp xsmpat.n then bf aku suh aku beli dlu pkai duit aku nti claim blk kt die..(wuhuuu..) akan aku claim double..hehe..ape erk nk beli? ermm.. meh kita survey..

Set gelas yang comel...

Set cawan yg comel,.
Lampu Tidur..
Rice cooker
Toaster

Electric Jug Kettle

Arghh,,..ape nk beli ni..tolongla kengkawan beri pndapat anda..=)
0 comments

An Jing=Diam

Hye blog,.ari ni nk bcerita psl students aku yg nakal br form 1..
ksah tjadi pd mgu lps..ari ni br smpat post blog nih..
As usual la aku masuk clas Form 1. tahla knapa ari tuh bbudak tuh tlbih vitamin
aktifnya hya Tuhan yg tahu..bejalan dlm clas..bising..dgn aku dhla suara xde..aku pn suruh la dorg diam..n then,.ade la sorg chinese girl ni suruh la bdk melayu ni diam. dia ckp >> "Lu an jing la.."
So,.bdk melayu ni (boy=ketua tingkatan) mengamuk la.. dia nk cr psl ngn girl ni.. siap nk baling buku lg..gawat gila.aku yg mnyaksikan kjadian tuh trus la mhalang tkot dorg gadoh trok,.aku plak yg kena..coz xleh control clas.. ape lagi,. boy tu pn ckp ,"cikgu, dia ckp saya anjing,.mestila sy mrh.."
Aku pn tdengar dia ckp cmtuh,.trus gelak..ape lg,.lagi mrh boy tuh n then dia ckp cmni,."cikgu gelakla puas2..suka la dia kata sy anjing..cikgu ppuan mmg la sokong dia.." dngan muka mrajok dia,.dia pn blk tmpat.. aku pn bhnti la gelak..n gtau la kt dia >> "sebnrnya,dia bkn ckp kamu anjing(binatang) tuh,.tp dia suruh kamu diam. dlm bahsa cina,.an jing tuh maksudnya diam.." n girl tuh pn mengangguk2 kepala tanda bsetuju ngn jawapan aku.. then,bdk laki tuh mjwb plak "yerla tuh ckgu,.pasni ckgu ajar kami ckp bahsa cina plak la.." =)
Haha..aku pn gelak dlm hati jer..mcmla aku tahu ckp bhsa mandarin. tuh pn aku tahu sbb aku dh tya sblom ni kt bbdk cina yg len bberapa pkataan yg blh aku guna sprti diam,buka buku,.jgn bising,duduk tmpat..
So,..dlm kdaan cmni,.rasa mnyesal plak dlu x amik 2nd language kt U..tp xpe la at least aku tahu jgk ckit2.. 0 comments

Panasnya Dunia..

Korg msti dh fhm kn knapa entry ku dtulis bgitu..aku xtau nk ckp cmne..mmg pnas la kt alor setar skg nih..aku rasa bil letrik umh aku sti naik bln ni..mana x nya,.tiap2 ari dok dlm air-cond..isk2..klo bleh nk bwk air-cond tu g mana2 (even dlm toilet pn klo blh nk de air-cond..) yg plg malasnya nk kuar umh la..bahangnye trasa la sgt..walupn kuar ngn keta tp still rasa panas dunia ni..isk2.ke aku je yg pnas.byk dosa kot..hukhuk.. 0 comments

Hye blog..

Hye..blog..
lama x update..rndu plak nk tulis blog..
dh 2 mgu aku mnjalani praktikal..rasa sekejap je masa blalu..
dlu at first,.aku slalu rasa nk give up je jd ckgu nih..yerla aku kn dpt students
nakal2 n bsing..tp bf aku slalu mberi kata2 smangat..dsbbkn dorongan n semangat beliau lah aku trus maju skg nih..aku dh jadi semangat tuk mngajar..dlu ari2 aku nangis n ngadu kt dia yg students aku xnak dngar ckp aku..aku suh diam,.dorg diam la 1minit n then bsing blk..bila aku garang dorg bkn takot sgt..n then dorg wt provokasi plak x antr keja umh..tu la,.yg aku xnak garang2 sgt..org ckp dgn bdk2 nakal kena garang jgn bg muka..tp aku nih bkn nye spesis yg garg sokmo..ade time aku ni gile2 jgk.tu yg sush nk jd ckgu garang.so,.aku jd la dri ku sndiri..n xsangka plak students aku skg dh mula suka ngn aku..yg plg tharu,.dlm students aku tuh..ade la 2 org boys yg slalu xwt keja n tdo dlm clas,.xsangka plak skg dorg dh mula minat blajar..btolla ckp org..kebahgiaan guru tletak pd kejayaan pelajarnya..aku dh mula cintakan bdang ni..klo dlu,.aku amik bdang ni sbb mak ayah n bf aku yg nak sgt aku jd ckgu,,skg bila aku lihat students aku dh mula minat blajar,.yg nakal dh jadi baik,.aku mula sukakn bdang nih..aku sndiri x sangka,.aku xgunakan pndekatan "GARANG" spt ckgu2 lain tp aku gunakan "PSIKOLOGI" dlm mndekati students aku..mmg bkesan..dlu aku sndiri pn xsuka ckgu garang masa skolah,.so aku dh bjanji ngn dri aku,aku akan jd dri aku sndri dlm mdidik students aku..tp xdinafikan kadg2 kita kna jugak tegas..jgn blembut sgt..yg pnting aku dh letakkan sempadan antara aku n students aku supaya dorg respect kita as a teacher..walupun ade lg students aku yg slalu bsing dlm clas,bjalan dlm clas kaco kwn,,aku ttp akn mrh n slagi dorg wt keje n fhm apa yg aku ajar,.kira ok la kn..aku rasa mngajar bdk2 nakal ada jgk kelebihannya walupun cabarannya besar..coz bbanding dngn clas bijak yg aku ajar SIVIK, aku x igt pn nama dorg..clas yg aku ajar math suma aku blh ingt nama..dorg sndri pn tekejut mgu ptama aku ngajar aku dh blh ingt nama dorg suma..mgkin sbb keinginan aku tuk dekati dorg yg wt aku nk tau nama dorg.walupun dorg nakal,tp sbnrnya dorg la yg tbaik bg aku,. =) 0 comments

Letihnya...

Hye..blog..rasa mcm lama dh xmnulis blog kn..ari ni aku blk kg..lps blk skolah je,. aku trus siap nk blk kg,klo ikotkn plan nk blk cuti raya cina nih tp dh bf aku ajak blk ngn dia,so aku ikot je la..Aku drive dr taiping trun kt Jawi mik bf aku. Mulanya nk tgl keta aku kt umh sewa dia,.nek keta dia tp bila dh smpai,dia suh nek keta aku lak..ari tuh dia jgk yg ckp keta aku kecik la lambat la,.geram btol..potpetpotpet la aku dlm keta..dia plak drive smp alor staq..
Ari ni aku dh mula masuk clas. aku kna ngajar Matematik Form 1 n Form 4.. Form 1 aku ok g..tp td masuk F4,.agak getar coz tu clas last kn..bkn nye apa,.bdk2 clas tuh nakal2 sgt..aku ni dh la kecik je,.dorg sume bsr2.. mmg kna buli la pasni..tp aku akn mnjadi ckgu yg GARANG..(boleh ke??) ermm..tahla,.td dh cuba nk garang,tp bbudak tuh mmg nakal,.suka ngusik..dorg x bwk buku,.bleh plak,.dia kata cmni..>>cikgu,.cikgu ni comey lar..tp kn saya x bwk buku.. iskk..geram btol aku,.sib bik anak org,.klo adik aku,.dh lama dh kna..dorg mmg suka mbodek cikgu2 klo dorg xwt keja n xbwk buku..cikgu2 yg dh lma ngajar kt stu pn dh xtahu nk wt pe ngn dorg..lantak dorg la..jnji dorg dtg skolah..TAPI aku xleh la wt cmtuh..aku br praktikal,. duit gaji pn xmrasa g,.arapkn PTPTN n PAMA je..hukhuk..klo la lecturer aku dtg observe tgk kdaan clas dorg yg bsing,.suka bjalan,.mmg la aku akan FAIL krna gagal mngawal kelas..So,.skg aku pn tgh pk cmne nk wt supaya dorg blh ikot ape yg aku akn ajar..gpun dlm clas tuh rmai Chinese n Indian..agak susah klo dorg ckp bhasa ibunda dorg mmg aku tnganga..tp aku akn cuba wt yg tbaik.. biarlah dorg tuh clas last tp aku still nk tolong dorg supaya fhm apa yg aku ajar n dorg sukakn MATEMATIK.. insyaAllah..
kwan2,.tlglah doakan saya yer..
oklah,.dh ltih,.nk tdo,..da.. 0 comments

Destinasi ku Esok..

Hye..blog..esok aku akn mmulakan pjalananku ke Taiping..Aku drive sndiri g sana. mmbe aku, Ain akn mnemani ku esok..yg susahnya,.dia xleh drive..so, aku sorg je la yg akn drive..klo x,.blh la tukar2..coz ni la 1st time aku drive jauh2..huhu..smoga aku slamat smpai..aku dh siap kmas brg2 aku n as usual,.mmg byk..mulanya aku igt nk bawak bju yg patot jer(bju kurg n bju tdor) tp bila dh masuk beg,.pnuh jugk 2 beg bsr aku..huhu..tu pn aku xbwk suma bju kurung aku..hehe..xpe la nti..nti blk blh amik lg.. cuma skg ni dh trasa xcited nk g skolah..aku sngaja g awal esok coz nti dh smp sana blh tgk2 kdaan taiping n ssuaikan dri..gpun aku duduk ngn kwn2 aku,.so,.xmnjadi mslh la sgt coz dh knal..cuma umh sewa tuh jauh la dr skolah aku,.sbb tuh mak aku suh bwk keta coz taiping kn slalu ujan,.klo nek moto susah..(aku ni kt upsi minah motor jer,hehe.),.so,.slamat la skit kn nek keta,.mlm ni nk tdo awal,..esok nk btolak dlm kul 9 pg,..oklah blog,.nti klo de masa aku tulis lg..daaa.. 0 comments

Letih + sakit bdn..

Huhu..smlm aku men badminton..sakit bdn2 aku..ni lah akibatnya kalu dh lma x exercise. hehe..tp dlm sakit bdn pn aku smpat kuar td g renew lesen aku..n then g beli tdung. yg aku nk cita kt cni kn adalh mgenai sorg pakcik yg jual tdung tuh..aku cari kt suma kdai tdung tuh hrganya RM 55..paling kurg pn RM 50..aku pn jln2 la lg then aku jmpa 1 kdai tuh..pakcik tuh ckp tdung tuh RM30..wah..mmg rezki aku..kain tdung yg sama kt kdai len harga RM 55.aku pn pelik..tp xpe la dh dia nk bg murah..rezki jgn ditolak.. then,.bila dia bg tudung kt aku,.dia "mmegang" tgnku..isk..sgja atau x aku pn xtahu.. tp klo dh cara dia tgk aku smcam jerk..mmg aku tau dia sgaja..dlm ati ni mmg geram la,. mcm2 aku myumpah..dhla aku g sorg..klo la bf aku da masa tuh mmg la kna.. aku pn klo ikotkn mmg nk kuar je trus dr kdai tuh tp dh aku pn dh amik tdung tuh aku pn trus byar n blah..isk..

**Moral of the story>> Bawaklah teman klo nk g mana2..cam aku ni xkisah g sorg tp klo apa2 tjadi nti susah..sape nk tanggung?? Fikir2kn.. =) 0 comments

Exercise vs Diet

Dah lbh sbulan aku d rumah..dlm masa tuh, berat bdn aku dh btambah..huhu..aku brusaha tuk mnurunkan kmbali berat aku..supaya aku lbh slesa nti pegi praktikal..sjak bberapa ari lps aku kurangkn mkn nasik..tp mmg susah sbb nasik tuh kn dh sbati ngn kita ni org melayu..isk..tp aku still mkn cuma sikit la..n sbg tmbahan aku mkn buah epal n roti.. aku bjaya trunkn 1kg mgu nih..tp target aku nk trunkn lg 3kg..berat aku skg bukannya overweight pn,.BMI aku pn normal..cuma aku jer rasa level of confidence aku mnurun coz berat naik..so,.aku ni jnis yg malas exercise..aku cuba bdiet..n aku rasa aku dh silap. klo diet tnpa exercise mmg xmnjadi..diet cuma tuk balance kn berat aku tp aku xbkar kalori pn..hehe..(dh pndai ckp psl kalori sjak tgk The Biggest Loser Asia..) aku pn try la wt sauna..tp kn xtahan la..panas mndi sauna tuh..aku dpt btahan pn setengah jam jer..huhu..then,.smpai ke telinga mak ayah aku yg aku nk bdiet..(suma keja adik2 aku la..) then..ayah aku g tmpah dewan badminton tuk aku main..(coz ayah aku mmg slalu men badminton kt dewan tuh..) so pe lagi,.mlm ni aku kna men la..so that keluar la peluh ckit..n tingkatkan stamina.. =)n adik2 aku skali kna paksa men ngn aku..haha.. mmg best.. 0 comments

Epi New Year..2010..

Slamat Tahun Baru kpd semua rkyat Malaysia yg mmbaca blog nih..smakin mningkat usia ku..=) aku arap thn ini khidupan aku akan lbh smpurna n dpt mperbaiki klemahan diri slama 22thn hdup d alam yg pnuh pancaroba nih..yg lbh bmakna thn ni aku dh abis blajar. n akan mmulakan alam pekerjaan..huh..xtahu la apa prasaannya..skg aku cuma pk utk do the best tuk praktikal..smoga kjayaan akn mnjadi milik aku..n aku akn cuba mnajdi guru yg baik n mdidik dgn pnuh dedikasi..wah..bekobar2 plak..hehe..jgn mrh..
satu lg,..aku bharap thn ni hubungan aku ngn bf aku btambah erat.thn ni dh masuk 6 thn la kitaorg bsama..huhu..smakin lama,.aku rasa smakin mncabar plak..aku arap sgt kitaorg dpt bsama hgga ke akhirnya.. 0 comments