My blog are always welcome U..If there anything U want to share,please leaves a comment..
RSS

KeretaKu Wt Hal...

Hye..blog..ari ni nk cita psl keta aku..pelik bin ajaib bila 2 3 ari ni keta wt hal.. temperature nek tgi smp H..bila aku cal bf aku tnya,.dia ckp mybe xde air kot dlm tangki..then aku pn isi la air.. tp temperature still nek jgk..so,.aku pn rasa bkn mslh air..mayb bocor kot paip tuh.. then..bf aku pn dtg la td bwk g bengkel keta kt cni..bila dh cek rupanya masalah motor kipas x ok..kipas xjln.. that's y la temperature nek jer..so,.tukar la motor kipas tuh..huhu..tu la masalahnya..aku kn ppuan bkn tahu sgt psl keta nih..sib bik la bf dok xjauh dr cni..aku dh gtau ayah aku psl prob tuh then dia pn rsau tp aku dh gtau dh ok coz bf aku dh dtg..hehe..kira ok la tuh..hehe...letihla..esok nk g jln la..keta dh ok..daaa...=) 0 comments

Cuti Sekolah Vs Kenduri Kawin

Cuti sekolah dah bermula..yuhuuu..aku antara yg seronok apb cuti skolah nih..dpt rilexkn fikiran.. xyah pk psl students..yg pnting nk mnikmati cuti skolah ni..dlm byk2 hal,.1 hal jer xdpt dielakkan iaitu knduri kwin spjng cuti skolah nih..neway,.aku nk ucapkan Selamat Pengantin Baru kpd spupu aku,.yg menikah pd jumaat yg lalu dan mgadakan kenduri beliau kemarin.. huhu...xsangka spupu aku yg plg rapat dgn aku dh mengakhiri zaman bujang..dh btukar status kepas Mrs..rasa mcm bru je smlm aku ngn dia main masak2,.mandi sama2..mkn sama2..wahaha..skg dia dh de komitmen thadap suaminya..so,aku dh xbleh kaco dia lg tuk ajak dia tman aku dating,,shopping,.mencuci mata kt supermarket..hehe..dan lain2..esok aku n famili aku akn ke klantan plak..tuk knduri di sebelah lelaki..
Me with my beloved cousin..

2 comments

Ujian Pengggal I

salam...blog..
mgu ni aku mpunyai masa yg byk n bleh rilex..sbb pe?? coz bbdk exam,.so aku pn merilexkan diri la skg..xde susah2 kna wt lesson plan.so..aku nk pnjam novel kt libry esk n stdy novel plak..hehe..masa ni mmg best..tp nti dh dpt paper tuk dicheck n dberi marks mmg la bz gk..aku rsau bbdk tuh xleh jwb exam..isk..aku plak yg rsau..tu la..skg bru aku tahu prasaan mjadi guru..stdents xrisau ckgu plak yg rsau bla stdent exam. isk2.. =) 4get bout it.. yg pnting chaiyok2 kpd students aku..
Skg aku tgh penin2 skit nih..cousin aku kawin sabtu nih..yg mnjdi psoalannya,.apakah present yg aku nk bg?? huhu..aku tahu mak aku msti dh beli present tp ni present dr aku n bf aku..mana blh share ngn mak..ehem.. tahla..spatotnya dh bli mgu lps tp xsmpat.n then bf aku suh aku beli dlu pkai duit aku nti claim blk kt die..(wuhuuu..) akan aku claim double..hehe..ape erk nk beli? ermm.. meh kita survey..

Set gelas yang comel...

Set cawan yg comel,.
Lampu Tidur..
Rice cooker
Toaster

Electric Jug Kettle

Arghh,,..ape nk beli ni..tolongla kengkawan beri pndapat anda..=)
0 comments

An Jing=Diam

Hye blog,.ari ni nk bcerita psl students aku yg nakal br form 1..
ksah tjadi pd mgu lps..ari ni br smpat post blog nih..
As usual la aku masuk clas Form 1. tahla knapa ari tuh bbudak tuh tlbih vitamin
aktifnya hya Tuhan yg tahu..bejalan dlm clas..bising..dgn aku dhla suara xde..aku pn suruh la dorg diam..n then,.ade la sorg chinese girl ni suruh la bdk melayu ni diam. dia ckp >> "Lu an jing la.."
So,.bdk melayu ni (boy=ketua tingkatan) mengamuk la.. dia nk cr psl ngn girl ni.. siap nk baling buku lg..gawat gila.aku yg mnyaksikan kjadian tuh trus la mhalang tkot dorg gadoh trok,.aku plak yg kena..coz xleh control clas.. ape lagi,. boy tu pn ckp ,"cikgu, dia ckp saya anjing,.mestila sy mrh.."
Aku pn tdengar dia ckp cmtuh,.trus gelak..ape lg,.lagi mrh boy tuh n then dia ckp cmni,."cikgu gelakla puas2..suka la dia kata sy anjing..cikgu ppuan mmg la sokong dia.." dngan muka mrajok dia,.dia pn blk tmpat.. aku pn bhnti la gelak..n gtau la kt dia >> "sebnrnya,dia bkn ckp kamu anjing(binatang) tuh,.tp dia suruh kamu diam. dlm bahsa cina,.an jing tuh maksudnya diam.." n girl tuh pn mengangguk2 kepala tanda bsetuju ngn jawapan aku.. then,bdk laki tuh mjwb plak "yerla tuh ckgu,.pasni ckgu ajar kami ckp bahsa cina plak la.." =)
Haha..aku pn gelak dlm hati jer..mcmla aku tahu ckp bhsa mandarin. tuh pn aku tahu sbb aku dh tya sblom ni kt bbdk cina yg len bberapa pkataan yg blh aku guna sprti diam,buka buku,.jgn bising,duduk tmpat..
So,..dlm kdaan cmni,.rasa mnyesal plak dlu x amik 2nd language kt U..tp xpe la at least aku tahu jgk ckit2.. 0 comments