My blog are always welcome U..If there anything U want to share,please leaves a comment..
RSS

Virus M menyerang...

Aku bkn nk cite psl virus H1N1 ke ape..tp virus M..atau nma pjgnya MALAS..
aku malas nk update blog ni..xtau r nape..padahal byk je cite..tp malas nk taip..kalaulah ada org yg blh tlg update kan,,msti bes kn?? Kalaulah blog ni xyah update.kalaulah...kalaulah...aku pn tpikir2 nk bhentikan je aktiviti blogging aku nih sbb aku sbnrnya xbrape suka mndedahkan hal personal dlm blog. aku nk guna blog ni tuk ape..aku bkn nye bisneswoman yg bleh wt bsnes dlm ni..aku bkn pakar motivasi yg bleh bg tips2 ttentu..so aku anggap blog ni mcm diari aku ja..tp klo diari kn hal personal..privacy..hak cipta tepelihara..(ermm...)..arghhh..tu la..org de blog aku pn nk de blog..bila aku melawat blog2 org len,.mcm best je + sempoi + lawa..& bmulalah rasa rndah diri aku..adakah blog aku ni xbest? xlawa ke?? huhuhu...(emosional lak aku nih..) xpe la,..sblom episod emosional aku bmula,..bik aku bhnti taip..C U later..bye.. 0 comments

Report LI....

Pejam celik pejam celik,..tgl 2 mgu g praktikal aku akn abis...yahoooo...
Tp sedey gk nk tglkan praktikal ni..wlaupn sbnrnya,..aku byk men game n tenet kt tmpt keje tu..
hehe..sume staf kt Unit aku tu mmg best..sporting..bos aku pn bes wlaupn sush nk jmpa dia coz bz je mmanjang..tp dia slalu amik tau hal kitaorg n sporting sgt..huhu..
Yg aku runsing skrg ni ialah...REPORT LI... cmna aku nk wt ni..aku xtau nk tulis pe.. sbb 2bln ni wt keje yg sama ja..xkn nk ulang ayat tu ja...aku pn xde contoh yg bkaitan ngn bdang aku..
yg aku ada contoh report bf aku..tp nk wtpa..xguna pn..coz dia bdk kej(elektrik)..suma report dia cita psl elektrik elektronik..soket,lampu,..wayar..tah la..aku pn xfhm sgt..huhu..ade sesape blh tlg aku..??? 0 comments

Bahgia2..

Semalam adalah hari paling bahgia dalam hdup aku.. (slalu pn bhgia jgk..) ..hehe..
nk tau knapa.? smlm.. lecturer aku dtg observe aku..then, dia xkomen apa sgt psl praktikal aku ni.. bestnyaaa..aku rasa lega sgt..n bsyukur sbb dpt lecturer yg baik mcm dia.. aku hrp dia bg la mrkah lebih.. =)
lepas tu,..aku kuar dating..1st time aku kuar dating pkai bju kurung.. bf aku tsengih2 mcm kerang busuk je.. dia ckp dia suka tgk aku pkai bju kurung,. nmpk la feminin ckit. adoi.. malu seyh.. slalu aku dk usha ppuan dating pkai bju kurung smlm aku lak kna.. huhu.. xpela.. 4get bout it,.. yg penting aku bhgia.. hehe..
yg plg2 mbahgiakan aku,..aku dpt kasut baru.. hehe.. aku kn gila kasut.. bf aku pn blh mnerima kasutku..slalunya dia akn bleter klo aku nk beli kasut.. dia slalu ckp,. ni nk pkai ka nk simpan? how dare u.. huhu.. mcm tau2 ja ada g kasut yg aku beli x tpakai g.. klo ikotkn aku nk beli 2psg ja kasut,.tp bf ku mhalang lak.. sib bik dia halang..aku dhla mharapkan bank bgerak (mak ayah aku + bf aku la..) tuk bulan ni.. hehe..klo x,.kna la puasa sebulan.. yerla.. minggu ni aku dpt RM 150..nk tau dr mana?? (ayah-50 , mak-50, bf-50)... best kn byk bank ni? hehe.. mgu dpn aku nk mtk bank mana plak?? xpe..yg penting, jgn tnjuk kat mak aku kasut yg aku br beli tu..nt dia bsing,. yerla,.. sape xbsing,klo almari kasut kt umh aku dipenuhi dgn kasut aku.. adik aku slalu ckp,.nk bukak kdai kasut ker?? huahuahua...

....new collection...

~~name::Cinderella's shoes (given by my sis)~~

0 comments

Tag???

aku kna tag !!! mende apa tag ni?? isk..aku coba la ek..buat menda alah ni.. =)

Direction:Once you've been tagged, you have to write a post with sixteen random things, habits or goals about you. At last, choose five people to be tagged, listing their names and why you chose them.ALL ABOUT ME!!!

1>> suka berangan
2>> suka merayap.,.(bkn merayap tgn..berjalan2 la..)
3>> aku ni xsuka menunggu org,..(klo lmbat aku tgal ja.,.hehe..on time la konon..)
4>> kadg2 aku ni lmbt gk..biar org mnunggu aku lak..hehe
5>> suka drive laju2..(klo jln kg tu xla laju..)..bukan slalu pn,.aku ni kira pmandu berhemah gkla.
6>> suka sgt mkn pedas2..(skg dh kurg,,sjak de gastrik..padan muka aku..huhu)
7>> suka lepak kat Tasik Jitra,..nek itik,..best oo..(sape org Kedah angkat tgn???)
8>> Xsuka timun,..(klo beli rojak,.mesti suh buang timun,..hehe..)

9>> Kalu dah menghadap laptop/baca novel mmg lupa dunia..(akhirat igt lg.insyaallah..)
10>>Pantang tok nenek org kco aku tdo..(sape call aku time ni mmg kna ceramah free..hehe..)
11>>Aku suka sgt shopping kasut n handbag,..(skg bf n kwn2 aku dh fhm tabiat aku ni..)
12>>Xprnah bjaya klo nk diet..(apsal ek..byk sgt dugaan..hehe)
13>>Suka mmbebel kt adik2 aku..(mnunjukkan btapa aku syg kt diaorg..=) )
14>>Minat memasak..(tp aku spesis malas,.ada time ttentu ja aku rajin msk dapur..)
15>>Tp xda org blh lwan makaroni grg n kek coklat aku..(angkt bakul sndiri lak aku ni..skali skala xpa kn?)
16>>lastly,.aku xsuka kna tag..huhu..


Jeng3..ni list org aku nk tag :

1=> Ctah
2=> Apin
3=> Mr. Kuriq


ckupla 3 org..bkn dpt adiah pn kn?? hehe.. gpun aku xrmai kwn yg de blog ni..so,maila pakat2 jadi kwn aku kt blog ni..(huhu..) 0 comments

KFC...

Sbnrnya aku nk cite psl tghari td aku kuar mkn ngn bf aku..g tmpt favorite kitaorg la.. KFC...alkisahnya,.tgh dok syok "mgketedarah" (btoi ka aku eja ni,..?) hurm,..tiba2 bf aku mnjerit..(bkn kuat pn..aku sorg ja dgr..) aku igtkn dia tcekik tulang ayam ke apa..dhtu dia tnjuk kt aku..rupanya cebisan plastik.. aku tya la dtg dr mana?? dia kata kt kulit ayam tu..dia pya la dk kunyah rupanya bkn kulit ayam tp plastik..aku pn nk tgelak pn ada..(tu la mkn x igt dunia..) tp mmandangkn muka dia serius,.aku pn xjd gelak..dia mmg nk bgun dh g jmpa manager kfc tu,.tp aku malasla nk bsr2 kes. aku pn ckp kt dia xyahla g jmpa,.biarla..hal kecik ja pun..
dia pn bls, >> Gila ke apa,.klo tcekik plastik ni cmna.??
btoi jgk tuh..tp setelah bberapa minit,.dia pn kata,.>>xpa la,..xyahla pjg cite.
huh..lega aku dgr..klo x,.mmg riuh la KFC tu...tp betoi la..aku mmg nk gelak time tuh..haha(gelak dlm blog ni je la..)..bf aku ni klo mkn ayam kfc tu mmg licin..klo bleh skali tulang dia nk telan.. lps tu dia pn dh xda mood nk abskn ayam dia.. yg jd mangsanya, aku la kna abiskan.. (wuaaaa..) geram btoi aku...sib bik aku dpt abskn (tgh lapar pn time tu..).. well,.tq to mr. zamri 4 d lunch..
0 comments

Kisah di kedai makan...

Semalam aku n famili aku kuar mkn..ada la bberapa ksah yg aku nk kongsikn d sni.

FIRST STORY :
1>> sebelah meja kitaorg ada 2 org mat salleh (omputih la..) dk tgh mnunggu order diaorg.. so,.aku n adik2 ku mmperhatikan gelagat diaorg..(xde pape pn yg best..) Slps bberapa mint,. order diaorg pn smpai..nk tahu diaorg order pe?? Nasi putih 2 pinggan seorg..Ikan 3 rasa,. sup sayur,..satu g xtau la,..(xnmpk..)..wah,.bselera gila diaorg mkn..aku n adk2 tkezut gk diaorg mkn nasik ngn beselera gla.. pastu siap mtk tmbah air plak..(air limau..)..adikku pula memesan Fries..then,.mak aku tetiba ckp >> "omputih pn mkn nasi,..kita melayu ni mtk western food,.." kuang3..

Moral value of d story :: Banggalah mnjadi rakyat Malaysia..

SECOND STORY
2>> Setelah km mkn mknan yg km order,..tetiba ada sorg bdk laki (pekerja kdai tu..) dtg tgur ayah aku.. >> "bang,.knai sy x??" (pak cik la,..ni mak aku yg ckp..hehe..) aku n adikku (tmasuk parents aku)..tkezut gak,.tetiba dtg cmtu,..sib bik xtsembur nasik.. hehe..dia pn gtau dia ank zaharah..(bkn nama sbnr).akhirnya km pn ..."oooooooo.." Serentak plak tu..hehe.. Rupanya dia ni sedara kitaorg la..(bau2 bacang kata org tua2..) hehe.. dia pn dk beramah tamah kt ctu lak..bla..bla..bla..(mcm xmau berhnti lak dia ckp...) lastly,.. ayah aku pn,.. dh settle byr,.mtk dri tuk blik..

Moral value of d story :: Kenalilah sdara mara anda..

THIRD STORY
3>> ksah ke3 dlm mmpi la..blk umh trus tdo..hehe.. 0 comments

Ragam adikku...

Sbnrnya aku pn xtau nk tlis pe ni,..tgh mncri idea tuk menulis,..adikku(yg ke-2) telah merakamkan aksi adikku(yg bongsu) melalui hp..aku pn mndapat idea tuk memasukkan video tsbut..sbnrnya,.memula adikku yg bongsu ni xtau kelakuannya dirakam.. jom kita lihat aksi beliau semasa gmbrnya dirakam::

video

Setelah mngetahui bahawa drinya dirakamkan,.dia pn melarikan drinya (malu la konon),.tp adikku jgk merakamkn aksi malu tsebut...haha..

video

tu la alkisah adikku yg nakal..sesapa nk berkenalan,.sila lupakan je niat anda & sebrg surat mnyurat xkn dilayan... =)

0 comments

Alkisah Majok..

Huhu..semalam aku suh bf aku cal aku..dia ckp nk kuar mkn jap..masa tu kul 8mlm..aku pn xkisah la..aku gtau la cl aku awal ckt dlm kul 9 coz aku da hal nk cita kt dia..aku pn tgu la pya tgu..dhla aku letih + penat,..aku pn xsedar aku ttidor..tgh syok bermimpi jmpa putera kayangan, tetiba aku terkjut dgr bnyi hp aku..aku ni dahla spesis yg pantang org kaco waktu tdo.. xpepasal je dia kna mrh ngn aku..

Dia>> hello, sayang..wtpe tu??
aku>> dh tdo la.. (dlm nada xpuas hati)
Dia>>awalnya tdo..bangunla cayang..kata da hal nk citer..
aku>>ala,.ngntokla..
tetiba aku terlelap blk,..dia pn ckp sorg2,.aku pn xtau la dia ckp pa..(tu la kco lg org tdo)..

yg aku ni pn terlelap skejap dhtu tjaga plak..aku tgk jam baru kul 10 lebih..what?? lps 2 jam br dia cal aku,..p mkn ka p dok tlg msk??? dngn xpuas hatinya, aku call dia tp dia x angkat.. huh..dia majok ke aku xckp td?? Aku cal lg,.x angkat jgk..lastly, aku pn msg dia :

>> napa cal lewat sgt? dh tau org tgu dia,..huhu..smp ttdo.. (ada lg ayat,.tp dh lupa..)

lepas 5min dia pn bls:

>>Sorila syg..abg igt syg xtdo lg..

******bla....bla....*********

lastly aku pn bls >> ..cal me..

Dia pn cal aku,..aku pn tya napa blk lewat,.xkn mkn smp 2jam..(kdai pn dkt ja ngn umh dia..)
nk tau dia jwb pa,.. ha..ni dia :
>> Sorila syg,..abg tgk bola td kt kdai..
Bukk ..!! Geramnya aku,.boleh dia kata tgk bola. sib bik xda dpn aku ni,..klo x,...(gigit kang..)
Aku ni mnunggu cal dia mcm org gila,.dia ssedap rasa dk tgk bola ngn geng dia.. mcmla kt umah xleh tgk bola..huhu..Aku pn pa lagi,..
>>sampai ati awk wt sy cmni,..sy pnat tau tgu awk,.tup tup awk tgk bola..Penting bola lg ke dr sy?? ....ceh wt ayat sedih r..nk mtk dpujuk..dia ni dhla spesis susah pujuk aku..

>>Ok,..sori ye syg..jgnlah mrh.meh abg pujuk..
Yesss,..dia nk pjuk aku... =)
>>Abg mtk maaf yer,..abg xsngaja,..len kali xwt dah.. bla...bla.... (nt korg tmuntah plak mdgr ayat2 jiwang bf aku ni..hehe..)
So,..aku pn tsenyum kambing la dia dok pujuk..(senang btol cair aku ni...) Pas dh ok tu,.aku pn mtk izin nk tdo..So,..aku pn tdo la,.zzzzzzzzzzz.....

**Ada korg rs mloya x bc entry aku ni? atau rs jeles?? hehe..skali skala aku pn nk cita gk hal pcintaan aku,..(ceh..suka ati aku la blog aku kn nk cita pa..) Well,..jgnla korg serik tuk mmbaca ksah2 aku,..Teruskan melawat blog aku tuk cerita seterusnya..(macam2 ada...)

0 comments

Kawanku Kawin...

Semalam aku g wedding kawan aku..huhu..x sangka dlm byk2 kawn aku,dia yg kawin dlu.. aku igt aku yg kawin dlu (ceh..gatai..hehehe..)
Aku ni bersemngat gila nk g tgk kawan aku dalam gaun pengantinnya..sampai2 ja trus msuk umh dlu,..(sgup xmkn g..) tetiba ja aku tnmpak kelibat x-boy aku..waaaa...knapa dia perlu ada waktu aku smpai..trus mati mood aku..huhuhu..dh 5 thn aku xjmpa dia,.tup tup tserempak (xdisengajakan..) ngn dia kt wedding kwn aku..tp nk wt cmna xkn aku nk halau dia plak.. isk.. dhla umh org..aku wt slamber badak jer la..
Korg mesti heran kn nape la aku mcm x suka kt dia ja..(mmg pun..),.kengkawan aku yg rapat ngn aku je tau pe masalh kitaorg break-up dlu..aku mmg pnh sayang gila kt dia..tp tu sume dlu.. aku xpnh bdendam pn dgn dia..what is past is past kn..So,.aku amik yg positif jer..aku ttp snyum ngn dia..(cuma xbckp je..)
Lgpun,..skg aku dh bahgia..(tramat bhgia..) ngn bf aku yg slma ni xpnh mngecewakan aku.. Thanx 2 Mr. Zamri sbb slalu bsama aku susah n snang...


Miss Eni With Mrs. Diana..

0 comments