My blog are always welcome U..If there anything U want to share,please leaves a comment..
RSS

Result dh kuar..

2 ari lps kwn aku sms aku gtau result dh kuar..aku pn trus la check..agk bdebar la coz sem ni aku carry 24 jam kredit..coz tmasuk kedit Latihan Industri(6 jam kredit) yg bestnyer LI aku dpt A,.so tu yg mnaikkn pointer aku sem nih..hehe..best2..so far,. aku puas ati dgn result aku..coz sem ni agk trok ckit..sbb aku slalu ponteng clas 1 subjek tu n x mik kuiz..hehe..sib bim final ok..dpt B+..haha..bknnyer aku sngaja ponteng tp dsebabkn clas tuh ari jumaat n sejam jer..xbbaloi btol..aku kn suka blk kg..=) tp xpe la..aku bsyukur dgn result aku..kengkwan aku yg len kbyakannya dpt 3.75 above.(anugerah dekan,) aku skadar Sijil Dekan jer..but it's ok..at least cgpa aku stil ok..aku arap sgt praktikal nti dpt skor..coz klo praktikal dpt A mmg pointer trus naik coz it's carry 10 jam kredit.tp fhm2 la.bkn snang nk dpt A. tambahn plak penyelia aku bkn pnsyarah Matematik..dia dr fakulti ekonomi..huhu..xtahu la cmne penilaian dia nti. arap2 sume nye ok.. 0 comments
Ari ni agk letih..sharian smlm aku g Langkawi..amik adik aku yg dok MRSM Langkawi.. dia dh bis SPM..dsebabkn mak ayah aku cbok,.aku pm volunteer tuk g amik dia..n bwk 2 org adik aku yg kecik tuh..hehe..aku nek feri kul 9pg kt K.Perlis..coz klo nek kt K.kdh lmbt la..mak aku yg beria suh nek kt sana,..gpun dia yg antr..so,.xkisah la..
Hehe..Langkawi mmg panas la..sib bik aku bwk pyung..adik aku gelakkan aku n siap perli aku lg,..sdiakan payung sblom ujan..haha..xpe la..yg bes g langkawi adlh bab coklat.. dkt RM 100 jgk aku abis tuk shoping coklat..mak aku bg RM 200..abis camtuh jer..isk2..
sib bik adik aku yg ke-4 tuh tya aku,.>>tket tuk blk blom beli..ada duit lg x??
Sib bik aku bwk duit lbh..(ni br btol sediakn pyung sblom ujan..)..pkul 6.30 ptg br kitaorg nek feri..sptotnya nk blk awal tp dsebabkn adik2 aku mula merengek kelaparan,.kitaorg pn pekena KFC dlu..hehe..
Slps smp tuh,.mak ayah aku ajak g mkn lak..aku dh kekenyangan juz minum je..smp jer umh letih sgt2..smbil tgk TV aku ttdor..mmg pnat..walaupn xpusing 1 Langkawi tp dh letih..yerla..mmg plan nk amik adik jer..klo plan nk pusing 1 Langkawi mmg letih la.. =) oklah,.blog,..nt aku tulis lg..bye.. 0 comments

Rehat Di Rumah..

Smlm ari yg mmnenatkn aku..pagi2 lg spupu aku ajak g Perlis..suruh jd driver dia coz lesen dia dh mati ari kamis ritu n dia br sedar..ade ke ptot..dhtu kn kt Kedah ni ari jumaat opis tutup,.so tpaksa la g Perlis..yg klakarnyer husband dia sama lesen dh tamat tmpoh..haha..aku tpksa meneman..dia yg drive klo ade polis/JPJ wt road block br aku amik alih drive..so,..dh pegi pejbt pos kangar,.then pjbt pos tu offline plak.. ape lg kna la g JPJ..n rmai jgk org kt JPJ..geram btol.n then spupu aku bg je kt runner kt stu..(mcm org tgh la so,.dia yg akn settlekn byaran.n byr lbh la ckit..) well,..dlm saat2 cmni mmg la rmai yg amik ksmpatan kn..isk2..biasala dh nama pn hidup.. mana ada yg mudah..ermm..dhtu dlm kul 5.30ptg br kitaorg blk umh..then,.mlm plak spupu aku ajak kuar g Tesco,.beli brg n kna jd babysitter,.jga anak dia yg nakal tuh.. isk2..biasala anak lelaki mmg nakal,.aku letak dlm troli dia nk kuar,.bila dh kuar ape lg 1 supermarket la dia tawaf..sib bik adik aku ikot jgk..dia pn tlg m'control k'daan..hehe..dh slesai shoping,.then spupu aku blanja mkn..pkul 10 mlm mkn,.mata dh ngntok tp dsebabkan lapar,..aku mkn jgk nasi gorg kampung..sib bik xramai org so cptla dpt mknan..pas mkn trus blk..kul 11 lbh smp umh..bila smp umh,.aku br tringat smlm Anugerah Skrin..huhuhu..bila bka TV ja dh nk abis..xpe la,..nk wt cmna,..aku trus tdo,..
Pg td,.spupu aku cal suh tman dia g knduri umh kwn dia..aku pn ikotla..n then blk dia bwk kitaorg g pusing2 kt Gunung Keriang plak..anak dia nk tgk monyet.. huh.. mcm2 da..sib bik dia ada..at least aku xboring..xde la aku dok umh jer..nk kuar dating pn bf aku xcuti ari nih..huhu..
Esok aku kna ikot famili aku g Pendang plak..spupu aku (kt Perak) bnikah ngn org pendang.. 0 comments

Aktiviti Di Rumah..

Hai..blog..lama x mnulis..aku dh de kt umh lbh kurg 10 ari dh..bila dh d rumah aku mmbalas dndam thadap tidor n TV..bila kt UPSI xdpt sume nih..so,..aktiviti b'internet agk kurang..hehe.. cuma trasa lma x on9,.so aku on9 tuk tgk FB aku..tgk Pet yg aku bela n restoran aku.. =) agak sronok wt bnda nih..ada gk kengkwan aku tegur, dh xlayan FS/tagged ke?? aku pn,.jwb,.
FB lg best..(c0z blh men game..hehe..) inilah kesan/akibat kt aku slps aku tau FB ni byk application..oklah blog,.nti aku tls lg..bye.. 1 comments

Percaya Ke x???

Akhirnya aku dh slesai final exam...mmg btol2 Final..mcm xpcaya je aku dh abis sem 7. rasa skejap je msa blalu..mmg sronok..dh xlma lg aku akan jdi ckgu..=)
Aku xdpt nk update sgt blog nih..xtahu kdg2 internet ok kdg2 x..xpe,..nti aku blk umh aku update slalu..ari jumaat nih aku blk.. mak ayah ambik..spatotnya aku dh blh blk mlm nih jgk tp dsebabkn de taklimat praktikal,.tpaksa blk lewat..tp ok jgk.. at least aku dpt luangkan msa ngn kwn2 n bdk2 umh aku..
Oklah,.nti aku tls lg..aku nk g mkn2 ngn geng2 aku..ala2 jamuan ppisahan la..tp utk2 geng2 bas skolah jer..ops..salah..geng bas UPSI..hehe.. 0 comments

Demam Exam + Duitku Hilang..

Aku start exam ari rabu nih..huhu..housmte aku (Yana) last paper esk..aku br nk start..tp skg aku nk citer psl duitku dicuri..alkisahnya begini,.aku kn blk kg mgu lps..smgu jgk aku blk...so blikku xdkunci la sbb housmte nk guna blik tuk dpt intenet,.biasala blik aku kn laju internet..
setibanya aku kt kolej ari rabu mgu lps...aku dh mmg xsdap ati..aku pn buka laci meja aku yg bkunci tuh,..n aku cari sampul duit aku..n btapa tkejutnya aku smpul tuh dh xde.aku pn cuba mncari sluruh pelosok blik aku kot2 aku tsalah letak..n mmg xde pn..aku mmg yakin duit tuh dh xde..aku pn mmanggil la sume housmte2 aku tuk bbincang n tye sesapa terambil duit tuh..sorg pn xngaku..agak sedih..klo stakat seringgit dua xpe la tp RM 175..huhu..korg msti ttanya2 knapa bleh hilang..aku pn xtau padahal laci aku bkunci lagi..aku dh ltak mangga..tp klo dh dasar PENCURI tuh mmg tahu la kn kunci mangga tuh ktna..sbb aku xbwk pn kunci tuh..n roomte aku sndri pn xtau kunci mangga tuh ktna..dia mmg bijak la..dh nama pn PENCURI..aku mmg sedih sgt2..mlm tuh jgk aku pnggil sume yg pnah masuk blik aku spnjang aku xde..n kitaorg bc yasin ramai2 n wt solat hajat..n pd mlm tuh jgk aku mula mngesyaki sseorang nih..aku bkn nk mnuduh tp firasat aku kuat mgatakan dia..sbb dia sorg yg nmpk pelik mlm tuh..n bkn aku sorg yg rs cmtuh..roomte aku pn syak dia jgk..huhu...aku xde bukti kukuh cuma stelah aku myoal siasat sume org,.ada bberapa pkara yg myakinkan aku bhwa dialah orangnya..aku hya mmpu bdoa supaya dia diberi balasan yg stimpalnya..yg aku geram222 sgt22 skg nih.. Knapa dia kata aku tuduh dia?? dia kata aku wt fitnah..padahal aku xsbut pn nama dia..aku xciter pn kt org len yg dia tuh PENCURI..yg dia g cita kt org len tuh napa smpai housmte2 dia skali masam muka...disebabkn dia yg mula langkah bukak mulut,,.aku pn nk citer kt blog nih..
1>>Kita dh bsumpah mlm tuh,.tamat cita kt cni jer..xnak buka mulut.,knapa ko g citer kt bdk2 umh ko??takot erk??
2>>Knapa ko xtegur aku klo ko tuh xbsalah?? slalunya ramah bkn men g..
3>>klo xpuas hati knapa xckp kt aku sndiri?knapa nk ckp kt org len??
aku mmg xhalalkn apa yg ko dh amik..aku btwakal jer klo dh bkn rezeki aku..n aku bdoa agar dia mndapt balasan yg stimpal atas pbuatan dia..aku arap sgt org2 skeliling dia dpt bukak mata luas2 n menilai dgn betol..aku pn xtau apa yg dia dh cita kt org len tp aku yakin aku d pihak yg benar..terima kasih byk2 kpd roomte n housmte2 aku yg dh byk mmberi sokongan n dorongan kt aku..aku btol2 mhargainya..aku sayang korg suma.. 1 comments

Hepi birthday 2 me..

Tanggal 27 Oktober semalam genaplah sudah umo ku 22 thn..xsangka dh 22 thn aku melihat dunia..dh besar rupanya puteri sulung Pn. Rosni dan En. Ahmad Fuzi ni..smlm aku mmbelek album gmbr masa zmn muda2 dlu..wahaha..tgklah nih...


Comey x aku dlu2?? hehe..byk lg gmbr tp xleh la upload sume..tp ade 1 gmbr yg aku syg sgt dh dcuri oleh bf aku,..dia ckp dia suke sgt tgk gmbr tu..mcm nk cubit2 jerk..suke ati je..hehe...
Apa pun..aku bersyukur sbb dpt mnikmati kehidupan yg smpurna slama 22thn ini.. terima ksh kpd ibuku yg tlah mlahirkn aku..kpd ayah yg sntiasa mmberi sokongn & dorongan kpd anak2nya.. kpd adik2ku yg telah byk mengajar aku erti kedewasaan & mnjadikan aku smkin matang..yerla org ckp anak sulung kn cpt matang n sifat keibuan yg tserlah..
Aku rasa btol la..sbb aku blajar mnjaga adik2 sjak dr diaorg kecik..aku jg kna mdidik n mgajar diaorg dlm plajaran..kselamatan diaorg pn aku kna jga.. sbb tu anak sulung byk bdikari..n anak sulung gk byk mngalah..coz slalu fikirkan adik2 dlu..kiranya pengorbanan anak sulung ni xterkira la..mgkin org len xspendapat dgn aku..tp aku mlihat dr perspektif aku sndri..klo korg xstuju,.bolehla mnyuarakan pndapat korg..
Tp anak sulung ni ade jgk klemahan/kkurangannya.contohnya anak sulung ni biasanya suka mngarah n suka klo org ikot ckp dia..(hehe..sbb dh tbiasa mngarah adik2 kot..) mcm de kuasa veto la anak sulung ni..lg 1 anak sulung ni biasanya garang/tegas..mcm aku ni,.aku ni tegas la..xla garang pn coz adik2 aku bkn nyer pduli pn klo aku mrh..hukhukk..kdg2 aku ni xnmpk mcm ank slung pn coz adik2 aku lbh bsr dr aku..sbb tuh kkadang aku ni k'anak2kan jgk..n manja ckit.. haha..(ni bf aku ckp..) n anak sulung jgk keras kpala & degil..(ni tbukti la btol..rmai kwn2 aku yg anak sulung cmni..)
Dlm bkawan plak,.aku lbh slesa bkawan ngn anak sulung jgk..coz skepala n tahu khendak masing2..bknnye mmilih kwn,.tp dh aura anak sulung ni lain..coz best fren aku rmai anak sulung..so km bolh mmhami dr masing2 dgn jelas.tp aku xleh bcinta ngn anak sulung jgak.. coz nti dua2 keras kpala n ego..hehe..
Oklah..korg klo xsama pndapat ngn aku jgnla mrh or kata aku salah..ni suma ttg dri aku n org skeliling aku jer..klo nk yg btol2 kna la wt kajian dlu..hehe..oklah..nti aku bblogging lagi.. wassalam.. 1 comments

Apabila pulang ke rumah..

salam blog,.. =)
tah pape entry aku kn..hehe..actually nk gtau yg aku kt umh skrg nih..sronoknyer dpt blk umh.. aku smpai pg smlm kul 8 nek tren..mmg letih yg amat..mahu x nya,..abs 1 bdn aku skt..gara2 aktiviti di Teratak Riverview ari sabtu tuh..gni ceritanya yg aku nk kongsi:

Sabtu, 24/10/2009
Malam jumaat dh letih uruskan BBQ n hadiah..then pg sabtu kitaorg mandi manda puas2..then pastu pelampung hanyut..nk tahu cmner? kitaorg tdo ats pelampung then dihanyutkan oleh arus sungai..sepanjang 2.5 km..huhu..agak jauh gk.. tp tkot gk time arus deras tkot terbalik jer..hehe..yg x dpt dilupakan..pelampung aku pecah masa masa ptengahan pjalanan..tu sume sbb arus mmbawa aku ke tebing sungai yg ade pkok besar yg tebalik n kt pokok tuh ade bnda tajam so sib bik aku smpat mnyelamatkan dri aku n tmpat kjadian x la dalam sgt..aku pn bhenti n tgu kwn aku smpai..yg pelampungnya besar coz blh nek 2 org. setelah pasukan pnyelamat smpai,.trus aku nek ngn kwn aku,.. yg best nyer kitaorg duduk je kt ats pelampung tuh..n trus mnganyuh pelampung.. mmg best..pengalaman yg xdpt dilupakan,.drpd aku org terawal dh jd org terakhir smpai ke tmpt penamat...mmg pngalaman yg xdpt dlupakan..sbb tuh la bdn aku abs sakit..


Di atas titi gantung..
Ahad,25/10/09
Aku nek tren mlm sabtu..mmg ramai giler yg blk ptotla tket abs..agak nyesal sbb x mik katil..aku mmg xleh tdo dlm tren..sakit sgt bdn2 aku..huhu..smpai jer pg tuh..bf aku ckp nk amik aku..tp dia smp 15 min lmbt..huhu..dia xtahu bdn aku skt n dia tmbah kn sakit atiku plak..dia smp jer trus aku msk keta..n diam jer spjg pjalanan...n then dia ckp kt aku,.. >>knapa wt abg cmni?? tahula abg smp lmbt tp jgnla dok diam jer,.xbest la syg diam jer.(ngn muka mmjuk)>>
tahu pn gelisah aku diam..(maklumla aku ni ska pot pet pot pet klo jmpa dia..) tetiba pg tuh aku diam..bknnyer sbb aku majok tp sbb aku xlarat sgt222 letih + skt bdn = xder mood nk ckp..padahal byk jer bnda nk ckp kt dia..dh smpi umh aku,. dia tya,.nk pergi x umh dia? mak n tok dia tgu aku..cian la plak..tp aku mmg xlarat sgt..aku hya nmpk katil jer..aku pn ckp aku xblh pegi..letih sgt..sib bik dia fhm..n dia pn trus blk ngn muka yg kurang manisnya..cian dia..yerla slh aku jgk jnji ngn dia blk nk jmpa mak dia.huhu..akhirnya aku pn wt kputusan pergi ari isnin umh dia coz de wt tahlil..

Then,.korg pn tahu la td aku g umh dia..dia dtg amik kul 12 tgahari..mulanya nk g sndri tp dh dia ckp nk dtg..d rumah dia mmg aku bdikari la..yerla..suma org cbok aku pn xtahu nk tlg ape..yerla nk tolong mak dia xbg..then aku dok diam jer la..huhu..dia pn cbok..mnguruskan org2 masjid yg dtg..cian tgk dia..bila tgk dia dlm kdaan cmtuh,.dlm hati ini pn tdetik,..bagusnye dia..mmg s'org anak yg btanggungjawab..wlaupun dia ada abg,.tp yg mnguruskan sume hal bkn abg dia..tp dia.. padahal abg dia xblk pn wlaupun dkt jer..ptotla mak ayah aku syg sgt kt dia..aku btol2 tharu ms tgk dia wt keja tuh..lps sume majlis slesai, dia ttdo ats sofa umh dia..ms tuh br aku prasan dia dh kurus..nk nagis pn ade ms tuh..cian tgk dia btungkus lumus smpai ttdo..xsmpai ati nk kejutkn dia tuk antr aku blk..sib bik mak2 sedara ada..aku pn bbual je ngn mak2 sedara dia..
td kul 6 br aku smpai umh..letih gk..pas dia antr aku,.dia kna blk uruskan peralatan yg digunakan pd majlis td..aku xtahu nk ckp cmner tp aku btol2 hrgai dia..n td br aku tau arwah abah dia mmg s'org yg sungguh baik..ramai yg syg kt arwah..n ms tuh br aku sdar yg bf aku mmg ikot prangai arwah abah dia..baik sgt mcm arwah..ramai kwn n sume org suka n syg kt dia.. sebak plak..k la..blog,..aku bhenti dcni dlu..
1 comments

AT48's night..

Akhirnya,..aku dh bebas drpd sgala asgnment..sem dh nk b'akhir..huhu..dh nk final..mlm ni bbdak clas aku wt BBQ..boleh dikatakan perjumpaan t'akhir la tuk kitaorg sblm masing2 mmbawa dri.. n paling best nk mandi sungai japg..kitaorg akan btolak dalam kul 4 ptg..xjauh pn.kt tg.malim gak. =)
cuma aku xpnh tahu pn tmpat yg best camni wujud kt Tg.Malim..hehe..dh sem last br tahu byk jgk tmpt yg best kt cni...nti klo smpat aku upload gmbr2 kt sane yer..daaaa..

~xsabar nk blk kg esk mlm..~ 0 comments

Al-Fatihah kpd En.Shohemi...

Ari ni ari yg paling sedih bg bf aku,...abah beliau telah kembali ke rahmatullah..aku juga turut merasai kehilangan beliau..aku sempat bertemu beliau sebanyak 2 kali dlm tmpoh 5thn kitaorg bsama..walaupun aku xberapa mengenalinya tp aku turut bersedih.bf aku menangis teresak2 ms dia cal aku utk myampaikan berita nih..aku turut menangis sbb spjang kitaorg bsama,.ari ni tangisan n kesedihan dia xdpt dibendung lg..Dia mmg sgt rapat dngn mak abahnya..myaksikan kbhgiaan & ikatan yg kuat dlm diri dia n kuarganya pd ari raya yg lps mmg aku xnafikan kuarga aku sndri xdpt menandingi ksh syg mereka..aku bsyukur sbb smpat merasai kbhgiaan tuh walaupn skejap. Kpd pmbaca blog yg beragama Islam,.sama2lah kita mensedekahkan al-Fatihah ke atas arwah En. Shohemi..semoga arwah ditempatkan di kalangan org2 yg beriman.. Amin..semoga zamri terus tabah menghadapi ari2 mndatang..Aku akn sntiasa bsamamu..

**Setiap manusia akan mnuju kpd kematian. Oleh itu, tanyalah dri sndri adakah kita sdh bsedia utk mhadapi hari kematian? 1 comments

what to do..??

Dear blog,..rasa lama plak xmnulis,..aku cbok sgt..siapkan tesis n courseware mgu lpas..
skg bleh rilex cket..skg masa tuk concentrate final lak..aku start final 6/11, 11 n 16/11.. huhu..
lmbat g..rasa nk blk umh dlu next week..amik berkat..hehe..next week,.nk wt BBQ clas aku.. for d last time sblom smua melangkah kuar UPSI..aku arap sgt2 yg sume org dpt join..aku fhm skg nih sume org tgh sengkek..aku pn arapkan elaun mak ayah aku jer..tp bla dfikirkan lpas nih dh xdpt jmpe sume rase 1 kerugian kalo xdpt join..kena byar dlm RM 55 jer..bknnye mahal pn..selama 2 hari 1 mlm..kira ok la tuh..yg plg penting dpt mandi sungai..:) hehe..xsabar rasenya nk tgu mgu dpn.. tp agak penat jgk sbb aku bendahari program..ade jer prob yg xnak g bmalam..what to say? aku xde hak nk mhalang diaorg. klo aku kaya,bleh gk aku sponsor..(huhu...) kpd mereka2 yg tbaca blog aku nih>>
Tolongla korg,..jomla kita join program nih..pnat tau nk handle sume nih.. at least kita ade kenangan terindah sblom g praktikal..clas kita bkn ramai pn,..2 pn susah nk handle..klo kita xbsama skg,.bila lg nk bsama?? bila lg nk bmesra? ni asyik dok dlm kepompong masing2 jerk.. huhuhu...korg xsyang ke bdk2 clas kita yg mmg ckit nih?? sedey ar cmnih..
Aku arap sgt sume dpt bkumpul nti..korg xperlu wt pape pn,.cuma bawk dri korg jer nti. aku n 2,3 org yg len yg akan handle sume,.penginapan,aktiviti,hadiah, n sume la,..tolonglah fahami kami yg dh bsusah payah nih..


Memories of AT 48..Love u all..
2 comments

Aduhai Tesis...

Akhirnya aku siap wt tesis..huhu..btapa seksanya driku mproses tesis ni..byk je supervisor aku tuh nak..kejap nk itu kejap nk ini...aku n kwn2 pn penin2 ngn dia..sabar je la..at last,.siap jgk bnda alah tu,..ari ahad ni present tesis..arap2 dia xkomen byk..klo x,kna wt correction lak...neway,,well done 2 all my frenz yg bjaya mnyiapkan tesis..nti pas dh settle sume nih,.kita g picnic ye;..release tnsen..hehe..oklah,..skg br aku rsa blh bnyawa ckit..br bleh layan blog..pasni aku akn m'update ko slalu ye blog,..insyaAllah..
Td ptg...aku dh g tgk list skolah tuk praktikal..luckily,.aku dpt skolah yg aku nk..alhamdulillah,.
kt Taiping..aku pn dh beli fail tuk praktikum..mcm xsabar lak nk ngajar..students SMK Kg. Jambu,.tgu kdatangan aku..bln 1 nti...=) 3 comments

Dah Seminggu Di Kampus

Ari ni dah smggu aku blk kolej..trasa masa cpat berlalu..aku pn xsmpat nk update blog nih.. nawaitu nk update sntiasa ada tp dsebabkan tlalu bz..maka aku pn mmbiarkan blog nih dlm mode invisible jap..hehe..ari ni aku nk upload gmbr2 raya ari tuh...raya thn ni mmg meriah..aku bjalan jer.. xdok umh sgt pn..dhla tuh bwk blk buku konon nk stdy maklumla de exam pas raya,..tp fhm2 jerla klo dh dok umh,..mstila aku xstdy..hehe...



Ni la famili aku beraya kt umh nenek aku first day..tp sayangla adik aku yg kecik xde masa ni.. sbok ngn geng2 dia g kutip duit raya..so kitaorg yg dh besor2 ni je la dk kt umah nenek aku..
Hah..ade lgi...

Ni baby yg cumeyyy...dhla sedondong ngn aku..wah..mcm ibu n anak plak..jgn salah fhm..ni anak kpd cousin aku..geram btol..sooo cute...

Yg ni plak ehem2...on d way g umh dia...yg x sronoknye tgkla bju kitaorg..x matching lgsung..
huhu...pape pn aku sronok sgt dpt jmpa famili dia..mmg baik n friendly... well..
SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI..kpd sume pmbaca blog nih... 3 comments

Tak Sabar nk balik raya..

Aku skg tgh mnghitung hari nk blk raya...aku akn blk umh ari Rabu mgu dpan nek bus kul 3.30 ptg...spatotnya aku blk mlm kamis tp dsebabkan clas ari kamis tuh clas aku cuma kul 5-7 ptg n aku rasa xbbaloi nk tgu..so aku amik kputusan ponteng je clas kamis..hehe..gpun lecturer aku pn dah ckp sesapa yg nk blk raya awl ponteng je clas..dia xmrh..best siot...td ptg dia tya sekali lg sape yg blk ari kamis n separuh kuliah jgk yg akan ponteng mgu dpn..hehe..tmasuklah aku..n then,..dia ckp nk wt kuiz..huhu...tp xpe,..ssapa yg xhadir bleh wt kuiz len kali..best sgt..mmg sporting giler lect aku tuh.. =)
Esok aku de Midterm Kimia..huhu..arap2la dpt jwb..coz walupun minor tp aku rasakan agak berat jgk subjek nih...itu jerla nk kasik tau kt blog...daaa... 0 comments

Baju Raya...

Skg aku kt umh..br aku ni smpat nk pgang laptop..fhm2 je la kalo dh dk umh cbok jer... Aku rasa raya thn ni xsemeriah thn lps la..klo sblom ni aku dh get ready dh bju raya sblom puasa lg.. btolla org ckp bila smakin btambah usia..(dh besor rupanya..) kemeriahan utk smbut hari raya dh xsma kn..tringat dlu zaman kanak2,.bila bulan puasa jer mesti blumba2 ngn spupu sape posa pnuh,.spe dpt duit raya byk..n yg bes bju rya sape plg cantik..huhu..skg sume dh besar,.dh xrase sume tuh..waa....sronoknye jd kanak2..melihat cntoh adik bongsu aku..mmg best kasut raya stakat skg 2 psg,.baju kurung 2psg,.bju yg len pn ade byk gk...huhu..aku lak?? ermm....
Sblom blk kg ari kamis ritu bf aku dh tye,..thn ni nk pkai baju color pe? slalunya aku yg xcited tntukan clor ape tuk dipakai..tp dsebabkn aku tlalu cbok,.aku pn mgabaikan hal tuh.. alih2 dia yg tye aku..huhu,.n aku ckp kt dia..>>"abg decide la pulak nk pkai color pe thn ni.."
Erm..dia pn ckp purple..agak susah jgk nk cr bju utk aku color purple..tp dia ckp,. >>"xpe,..nti syg blk kita g cari bju kurg kt syg k.." aku pn ok jer la..dia yg nk belikan..hehe..
Bila aku smpai kt umh pg jumaat tuh,..masuk je bilik aku aku tpandang ade bju kt katil aku.. baju kurung yg mmg aku idamkan nk pkai rye thn ni..(ni keje mak aku la nk suprisekan aku..) waaa.. sedey2..sbb bju tuh color HIJAU...aku pn call bf aku,..>> "abg,.mak dh belikan bju raya clor ijau.." then,.dia pn ckp >> "ape kes,.sorg pkai purple sorg pkai ijau.." kami terus ketawa,,, haha.. mmg geli perut... pastu dia ckp,.>>"xpe la,..nti kita g cr bju purple kt syg,.klo xde pkai je la color ijau tuh,.gpun abg dh de bju melayu color ijau,.." huhu... nti mak aku tkilan lak dia beli bju mahal2 aku xpkai tuk raya...mmg mnguji daku...what to do?? 0 comments

Kemerdekaan vs Anniversary..

Tanggal 31 Ogos ari tu (bkn nk citer psl kmerdekaan tp psl anniversary aku..hehe..) genaplah 5 thn usia aku n dia...(fhm2 je la..)...Aku sndri xsngka cepat btol masa blalu..dh 5 thn kitaorg bersama.. huhu...trasa lama la sgt... bosan..??? ermm..since now,.aku xpnah rasa n xpnh knal erti bosan bila bsama dia..=) he is Mr. Right for me but me??..huhu....knapa aku syg sgt kt dia?? For this reason:
1>> dia seorg yg sgt2 baik..
2>> terlalu mgambil berat akn hal aku..
3>> dia syg aku lbh dr aku syg dri sndiri
4>> dia menerima aku s'adanya..(aku bebas jd dr sndiri bila bsma dia..)
5>> fleksibel..bila2 masa aku perlukn dia,..he was there..
6>> pndai amik ati famili aku..(mak aku syg giler kt dia..huhu...)
7>> pandai masak...(haha,..mnutup kelemahan aku..)
8>> penuh dngan kegilaan...(sbb tuh xpnh bosan kot..)
9>> he can be anybody to me..(my buddy,brother,..)
.
.
. byk lagi la... n yg plg penting he loves me very much..
n for no reason I love him too... (pengakuan eklusif nih..)
Korg sume tlg doakan kbhgiaan aku n dia... smoga aku dipertemukan jodoh dgn dia.. 0 comments

Selamat Menyambut Bulan Ramadhan..

Aku nak ucapkan selamat berpuasa kpd seluruh umat Islam di serata dunia..n yg mengenali diriku ini...semoga Ramadhan tahun ni mendapat keredhaan dan keberkatan dari-Nya..Insyaallah..
Mintak dijauhkan dari segala perkara yg dilarang sepanjang bulan mulia ini...
Selamat Berpuasa.... 0 comments

Hari yang Meletihkan...

Ari ni boleh dikatakan ari yg paling aku sibuk n teramatlah letih..(mata dh ngntok ni tp still nk update blog..) Akhirnya setelah berbulan merancang bengkel kalkulator n stelah bberapa kali tukar tarikh, ari ni berlangsunglah "Bengkel Penggunaan Kalkulator Saintifik dlm Subjek Kaedah Berangka." Sbg pengarah program, terasa la gembira dan bahgia setalah program ini berjaya dijalankan..cuma masa yg suntuk mnyebabkan kitaorg terpaksa bgegas untuk mnghabiskan program sperti yg dirancang..pkul 6.30 br tamat bengkel..then bila balik umh plak,..housmte aku ajak g dgr ceramah Ihya' Ramadhan..Letih sgt tp dsebabkan pasal Ramadhan,.aku pn pergi la jgk dewan tuk solat maghrib + Isyak n trus dgr cramah..N berbaloi jgk sbb pnceramah mmg best.. sronok dgr cuma kkadang mata aku ni terlalu berat n bdan pn letih sgt2..xdpt dibayangkan dngn kata2..but aku tetap mnghormati majlis n trus tgu smpai ceramah tamat dlm kul 11 mlm.. dh balik tuh,.aku trus wat asgnment yg perlu dhantar..huhu,..trasa nyesal sbb x wat awal2..(dh lumrah mnusia suka wt keja last minit..hehehe..) n tgh wat asgnment tuh,...aku teringat,..Ari ni besday membe aku (member matrik dlu..) Dayah...huhu..sori dear,..aku x angkat ko call byk kali... aku terlalu cbok..arap sgt ko fhm...but aku still nk wish hepi besday tuk ko,....Smoga panjang umo n bhgia selalu..=)

Oklah..aku pn dh penat + letih + mengantuk+ ...... = ???? Erm...zzzzzzzzzzzzzz
gud nite blog.... 0 comments

Kembali senyum..


Hehe..aku xtahu nk tulis entry pe..cuma aku dh bleh snyum ari ni..Dia call aku smlm..
Rupanya dia menyepikan dri sbb dia terkilan aku tlalu bz xde msa tuk dia..merajok la tuh.. patotla aku call dia xjwb..geram pn ade..huhu.. Tp xpe la..dh settle dh.. Aku tgh mnghitung ari ni nk jmpa dia,..(rinduuuuu la...) n aku mghitung ari ni tuk anniversary kitaorg yg ke-5.. =) dh 5 thn la bsama dia..nti smp masanya aku citer cmna kitaorg bmula..(nk tahu x???..) hehe.. bahgia2... 0 comments

Sepi Ini..

Sendirian aku terkenangkn dirimu,..
Kenapa kau mndiamkan diri..
Aku buntu memikirkn jwpn sepi ini..
Aku resah mnanti...
Mnambah derita d jiwa..
Mnunggu berita darimu..
Mmbuat aku semakin rndu....
Menggamit kenangan lalu..
Bersama kau dan aku..

***Aku xtahu nk post ape skg coz aku tgh memikirkan ttg si dia..knapa dia mndiamkan dri sjak smlm?? Mcm2 aku pikir,,.risau pn ade..huhuhu.. Ya Allah,..kau lindungilah orang2 yg aku kasihi dpd sgala kesulitan dan jauhkan mereka dpd segala masalah.. 0 comments

Award??

Aku kn sbnrnya..still xfhm ngn blog nih..tulis blog pn ade award ker?? isk..mcm bntang popular lak.. erm...ni award dia..ade ape lg kt blog nih yg aku xtahu slain tag n award?? =)
pape pn thanx to my pwen, ILA coz give me d award.. ape mksud gmbr tu ek..? Hurm.. 0 comments

Assignment Transparensi...

Lega rasanya ari ni aku dh submit assgnment transparensi..kitaorg kna wt tajuk Substraction Standard 1 ats sehelai transparensi film..hurm..mulanya mmg penin gk nk wt ape yerla..bdk darjah 1 mestilah kna byk melukis..akhirnya,,aku cari balk buku2 adik aku yg drjah 1 dlu..n luckily aku jumpa..aku pn wt la draf dlu ats ketas sblom lukis atas transparensi film...and trasa susah jgkla utk melukis tuh..aku amik masa dlm sejam jgk utk wt draf tuh..tu br sehelai..klo byk helai xtahu la.. mmg trasa kesusahan ckgu nk menyediakan ABM...sblom aku blk UPSI,.aku smpat membeli pen utk melukis..(masa kuar dating..) n bf aku yg temankan aku wt asgment tuh..dia tlg lukis balk kt transparensi tuh..wah,..terharu betol aku dia tlg aku wt keje.agak susah jgk nk melukis guna pen tuh coz tkot comot nti markah kurg..=). malu pn ada gk kitaorg melukis kt food court..sume org perhati..hehhe...ni lah hasilnya..


***Macam ngajar bdk tadika..hehe..thanks to my cayunk coz tlg.. 0 comments

Apa khabar org kampung..

Akhirnya aku smpat mnulis blog ni..aku nk citer psl program Apa Khabar Org Kampung anjuran Tv9 yang berlangsung pd ari jumaat n sabtu lps dkt Homestay Jeruju,Kedah..bkn dkt kg aku pun tp dsebabkan mak aku tlibat ngn program ni.(coz homestay tu tletak di bawah MADA tmpt mak aku keje)..so,.scara xlgsung aku pn tlibat la..hehe..well,..ari jumaat aku n adik2 mnemani mak aku g kg tu...kul 7 pg kitaorg kuar dr umh coz mak aku ckp nti susah dpt parking..dengan ujan lebat + angin ribut..huh...aku salute btol kt mak aku,..klo dia g lewat pn xpe,.tp dsebabkan staf dia smpai kul 6.30 pg tuk set up tmpt tu so dia pn kna la g "mnjenguk"..hehe.. yg best kn kitaorg smpai sama ngn artis2..(Andy Flop Poppy, Aziz OIAM,ezad exist,n ramai lg la..)..apa lagi,..adik aku yg mmg minat kt Alif tu pn mrengekla nk bgambar n amik autograf.. n pastu kn de LIVE program Nasi Lemak Kopi O..sjujurnya,,aku xpnh tgk pn program nih..hehe..n adik aku ditarik oleh Syarifah Nur (pengacara Tv9) tuk menjalani rakaman diaorg...(korg tgk x??)...
Kitaorg kt sane smp kul 7 gk la..coz staf mak aku tuh anak dia dmam pnas n msk hospital so tpaksa la dia blk awal..n mak aku la kna jga gerai..(ade lg sorg yg jaga..) aku n adik2ku pn smpat mnolong kt gerai tuh..mmg happening gk la..xsngka jgk aku ramai org ari tuh..mmg smbutan yg luar biasa walaupn hujan pagi tuh tp org rmai still pergi..
Dh blk tuh,..adik aku smpat ckp yg dia dh boring tgk artis2 tuh.tu la sblom tu beria2 nk tgk,.kn bila dh tgk dekat,..dh boring,.smpai diaorg pn dh knal kitaorg..hehe..dsebabkan mak aku tlibat,.so kitaorg mmg setiap masa bleh tgk diaorg..bleh ikot tgk rakaman lagi,..1st time aku tgk cmne rakaman tuk TV dilakukan..it's really2 wonderful + exciting experience...
And for d 1st time jgk diaorg tonjolkan finalis Gadis Melayu Season 2. aku bkn nye minat sgt progrm cmni,..cuma excited 2 know la cmne rupa diaorg yg tpilih...hehe...
Ari kedua pn rakaman dijalankn lagi,..n adik2 ku tlibat skali lg..Akak syarifah ajak aku join skali tp aku xnak la,..maloooo...hahaha...masa nk blk kn ade la staf TV 9 tegur aku n dia tye,..thn dpn masuk gadis melayu nk x?? dan seblom tuh jgk,.ade bdk2 laki kt kg pn tuh ckp kt aku cmni,..:
>>awk,..thn dpn msk gadis melayu tau..kami nk undi...
hahaha..lawak btoi la.,..so,,.tamatla sudah citer aku psl Apa Khabar Org Kampung.. so,..skg aku tampilkan khas gmbr yg smpat aku snap... =)

Adikku yg bongsu n Alif OIAM


1st day..


2nd day..
0 comments

Di Rumah..

Baru ari ni aku rsa rilex ckt kt umh..yerla..dh 2 ari aku bjalan rata.dh ari jumaat famili aku g Kulim antar brg adik aku yg stdy kt poli Kulim..aku pn ikotla,..xkn nk dk umh jer kn..hukhuk.. smlm plak kitaorg g Perlis,..sje g mkn2 umh mak sdara aku..mlm br smpai umh..letihla jgk..
pastu bf aku fon dk potpetpotpet..dia kata aku ni dhla xsihat kuar merata lak..aku spatotnya dk umh berehat..huhuhu..dhtu dia ajak aku dating ari ni tu apsal?? hehe..kan dh malu...tahla..br ari ni aku rasa sihat ckit..aku tkot gk bjalan dok batuk2 ni..nt org len dpt virus aku..mak ayah aku pn risau gla..siap call spupu aku yg keje kt hospital tuh tye kot2 aku kna check smula ke x.. terharu aku..tp spupu aku ckp klo dmam trok,.baru g check smula..tp syukurlah ari ni dh xbpe batuk.. xdemam dh,.. =)
Oklah,..aku pn nk kuar jap ni..nk survey baju sepupu aku nk bertunang raya nti..huhu...
congrats dear...bye.... 0 comments

UPSI dikuarantin...

semalam tgh aku sronok2 tdo,..aku dkejutkan ngn announcement yg UPSI telah dikuarantin dan kami xboleh keluar kolej mulai ari ni...aku pn trus tjaga dan mngejutkan housmte2 aku..huhu,.. mmg susah nk tdo dh pastu dk pk aku pn batuk, selsema,.risau gk,..tetiba dlm kul 2 pg, da org ketuk pintu umh kami,.rupanya JMK kolej..diaorg tye sesapa dlm umh kitaorg yg dmam,batuk ke ape ke salah 1 simpton2 H1N1..cuak gk la...so,..dlm umh aku de 4 org yg xbpe chat..batuk.. kitaorg pn tulisla nama..n then,..pas dia blk kitaorang trus tdo,..bgun je pg td dikejutkn ngn announcement gk,.pihak kolej mintak sume yg xsihat tuk trun ke bwah coz akan dibawa ke klinik kesihatan utk pemeriksaan. huhu,..kitaorg pn trun la..huhu,..tetiba ja rase cam nk demam,. huhu,..agk letih la tgu giliran kt klinik tuh..tp akhirnya syukur alhamdullilah aku cuma dmam biasa bkn suspect la.. lega gk cuma housmte aku sorg je yg suspect skg.(rmai juga yg suspect H1N1..).. pastu trus blk kolej..n then pas mkn ubt tgahri tu,.nk tdo la,.skali g ada announcement,.. bahwasanya UPSI telah beri cuti kepada pelajar mulai ari ni.. dan cuti midsem kitaorg diawalkan iaitu mulai minggu dpan..kiranya kitaorg cuti dlm 10 hari la..tp aku n housmte yg xchat dminta hdir tuk taklimat ringkas plak pastu..kami diberitahu bahwa kami hya boleh pulang jika ibu bapa yg dtg ambil..what??? mmg keje gila la nk suh mak ayah aku dtg lak..ingt 10 min je nk dtg..huhu..tp...klo sesapa rasa dia dh sihat,.boleh balik sndiri..fuhhh... lega..so,.aku pn dngn yakinnya mengaku yg aku dh sihat..(ngn housmte aku la,..) gpun doktor pn dh mengesahkan yg kitaorg cuma dmam biasa..so,..wtpe nk nyusahkan parents tuk dtg ambik sdangkan bleh blk sndiri kn??
Pastu aku n roomte aku pn g la kuar cari tiket tren..smpai je stesen,,punya la tekejut betapa ramainya makhluk yg nk beli..tu la kitaorg dtg lmbt..n yg frustnyer..tiket 1st n 2nd class dh bis..tgl ekonomi je..dpd tgu je kt ctu dpd xdpt tket,.bik kitaorg g cr tket bus...n syukur sgt sbb tket bus msh ade..tp kna nek kul 1 pg..xpe la,..yg pnting dpt blk..dk cni lame pn bkn dpt ape..hukhukk..
***Utk pengetahuan korg,,.(aku pn dimaklum oleh pengetua kolej aku..) stakat skg yg positif H1N1 di UPSI adalah seramai 5 org... 0 comments

Sakit Kepalaku...

Ari ni seharian aku wt lab report Kimia..mmg sakit kepala.ni bkn psl wt keje last minit tp psl susah la nk imagine structure molecule tuh..dahla byk,.klo stakat 1,2 xpe gk,..tu psl yg penin tuh..Yg memeningkn lg kepala otak ni bila compare ngn member yg len,,ada certain je yg btol,..yg len xsma pn..Masing2 mggunakan mazhab masing2 tuk wt report tu..klakar lak..xpe la..asalkan siap,.Klo salah pn xpe,..at least we learn something..n lecturer msti akan ulang blk nti klo rmai yg xleh jwb.. (I hope he will repeat it again..)
N dlm tensen2 pn,.aku smpat g kuar mkn ngn housmte aku sume..best gk kitaorg g mkn kt Rakyat Tomyam..jauh seh kna melalui jln yg xbpe elok,..coz jln elok dh dtutup..aku pn xfhm knapa la nk tutup jln yg elok tuh..kwn aku ckp sbb kedai tu jual murah mknan dia..tu psl la UPSI ttup jln tuh..isk..btol ke?? klo btol murah,.lg la best,.students pn suka n honestly,makanannya pn not bad,,sedap..n mmg murah..tkejut gk aku..nasi gorg USA br RM 4 n horlicks ais RM 1..so,.. adakah wajar jln tu ditutup?? Erm..renung2kan... 0 comments

Tiket Tren tuk Raya dh dijual..

Waa....ari ni letih sgt..aku smp kolej td kul 3.30 pg..so,.smp je trus tdo..pastu g clas kul 8.. blk je clas aku trus menyambung report LI aku yg tbengkalai..akhirnya,..dlm kul 3 aku siap print report aku,.best sgt dh settle 1 keje..pastu aku g la antr kt lecturer aku..dh alang2 aku g kampus aku g la stesn ketapi..nk beli tket tuk blk midterm break..n happy gk la bila aku tgk kt ctu dh de notis psl pnjualan tket raya..aku pn trus beli tkot jd mcm thn lps...xsmpat beli tket n tpaksa blk lewat nek bas kt KL..huhu...tp masa nk beli tuh aku dh suruh staf KTM tu check betol2 tarikh kitaorg amik..tkot pisang bbuah 2x..hehe..n aku smpat g mmbuat komen kt comment form psl kesilapan tarikh ari tu..nasib bik org len yg jg kaunter tuh..klo x,.mmg aku tulis komen depan dia...org2 kt ctu pn heran knapa la aku n kwn aku beria2 sgt tulis komen..lantakla..hya km je yg tahu..(tmasuk korg..) oklah...esk aku de presentation,..nk tdo dh...daaaa... 0 comments

Dating vs Shopping..

ptg td aku kuar dating...tp dsbabkan tnsen lg psl tren smlm aku pn mulakan habit aku,..shopping...aku smpat shopping 2 kasut..(tmbh g koleksi..hehe..), baju,..perfume..seluar.. haha..sib bik bf aku mghalang klo x aku tmbh 1 g kasut..mmg gila kn..aku ni bkn la s'org yg gila shopping sgt..tp dsebabkan de kasut yg aku bkenan,.aku pn beli la 2 trus,..hehe... smpai org kt ctu tgur aku shopping sakan.. xpe,..yg pnting aku beli brg yg blh dgunakan n bfaedah tuk dr sndiri... =) gpn aku guna duit aku sndri,..so,..suka ati aku la kn nk beli ape.. aku mmg puas hati la dpt shopping ari ni..n bf aku blanja mkn pizza yg bru tuh (Mediterranean)..mmg sdap.. So,..skg dh letih,..aku nk tdo...gud nite.. 0 comments

balik kg...

letihnya aku ari ni..aku nk mnceritakan pngalaman perit aku spnjg aku nek tren..n utk ingtan korg2 jgk..sbnrnya,.aku mmg plan nk blk umh smlm..so,.ditakdirkan clas aku tuk ari ni cancel.. mmg btuah btol la..aku pn lepas klas kul 6.30 smlm g la beli tket..tp yg tgal hya katil je.. aku pn xksah la..yg pntg aku dpt blk..then,.aku trus blk kolej.. aku pn xcek la tarikh tket tu betol ke x.. so,..smlm aku dgn gumbiranya nk blk nek tren,,nk tdo la trus coz letih sgt myiapkn report LI aku.. dh nek coach aku tuh,,tetiba aunty (Indian) pn mcari katil dia..aku pn tya la katil..(nk tlg cari la padahal aku pn xjmp g katil aku,..hehe..),..yg tkezutnya,,. no katil aku sama ngn dia,..aku pn cuak la gk..xkn aku silap coach..check pya cek..lastly aku prasan yg tarikh kt tiket aku adalah 17/07/2009/...that mean mlm ni pya tiket..huhu..pa lagi,tren pn dh jln dh..aku mncari la staf KTM kt dlm tren tuh...yg geramnya,..aku kna denda kna byar RM 27 for that mistake... tp bkn slh aku,..kerani kt kaunter tket yg silap bg tarikh. slama ni aku beli xpnh silap pn..huhuhu..ni mmg jadi pengajaran kt aku..aku pn merempat la ngn kwn aku dlm tren tuh..lbh kurg kul 2 pg br da seat kosong..so,. kitaprg pn g la dduk n trus tdo...smpai je stesen A.Setar aku trus g kaunter nk jual blk tket aku tuh..sib bik dpt jual tp dapat 50% je la..dpt RM 23 dpd RM 46..n then RM 27 tuk dnda..so,.aku kerugian RM 50,..sedekah tuk KTMB..geram btol...pakcik kt kaunter tu ckp spatotnya diaorg xbg dnda kt kitaorg nih..sbb silap tarikh jer..gpn student..dia mmg pcaya ktaorg..huhu... aku pn mmg nk 8#%$@ kt staf dlm tren smlm..aku igt lg muka dia n nama dia...sesuka ati nk dnda org..waaaaa....
So,..pasni igtlah,,.jgn tlalu mmpercayai org..check btol2 tket tuh...huhu.... 0 comments

Derma Darah..

Aku plan ari ni nk g drma darah kt kampus.. so,.msk kali nk dh 4 kali aku drma drh.. rasa sronok tau bila dpt drma drh n bantu org yg mmerlukan drah aku..so, aku pn dgn bsmngat pegi la kt fakulti aku tuh..stelah aku isi borang n check kandungan hemoglobin,,aku pn g la baring atas katil tuk drma drh tuh..lps tuh nurse dtg,.aku tgkla muka dia,.isk..mcm nurse baru je..aku pn xyakin dia blh amik drh aku ke x..tgk dia mcm xkonfident je...so,.dia pn memulakan tugasnya mengepam nadiku..mncari saluran drh aku..pastu dia pn inject jarum tuh kt lengan kiri aku nih.. tetiba dia berhenti..aku dh cuak dh..dia pgil nurse yg lbh senior..nurse 2 pn dtg..n keluarkn jarum kt lengan aku tuh..aku pn tya la knape?? dia ckp xjmpa urat aku..huhu..sakit siot msa dia keluarkan jarum tuh..pastu dia try tgn kanan aku lak. Dia mncari2 urat aku,..pastu dia inject jarum tuh..gila siot,..sakit..xpnh aku drma drh rs sakit cmtuh..pastu dia tya aku ok ke x..aku ckp la sakit..dia pn ckp dia xbrani nk teruskn,..tkot tsilap n kesian kt aku..dh lebam lengan aku.. aku pn ckp xpe la next time aku drma drh..huhuhu...dia pn mengeluarkn jarum tuh..dia ckp urat aku halus sgt..
So,..aku pn balikla tp aku still dpt sijil n mkanan wlaupn aku xdrma drh..tp skrg lengan aku dua2 belah sakit. ni la pengalamn drma drh aku spnjang aku kt UPSI... 0 comments

Kertas Keja...

Ari ni cuti dk bilik jer..roomate aku trun KL lak..dating..huhu..so,.aku menghabiskan masa kt bilik ja..aku settlekan kertas keje tuk bengkel kalkulator..buat kertas keje senang je tp nk wt bajet tu yg susah..pening aku nk tulis pe tuk bajet..lecturer aku suh mtk kt Fakulti RM 1500.. isk..aku kira bajet tuk bengkel ni xsmpai pn 1000..nk kelentong tu yg susah tu.. nti kna de bukti resit lak..aku n kwn aku pn adjust la bajet lastly br dpt RM 1100.lantakla..malas nk tmbh byk2..2 pn dh menipu byk..hehe..gpn anggaran je..nt klo mtk byk2 bknnya fakulti nk bg pn.. hehe..susah jgk nk handle program nih...aku harap sume bjalan ngn lancar nti.. insyaallah.
so,..esk aku nk wtpe lak ek..erm... 0 comments

setibanya di UPSI...

Aku nk mnceritakan kepenatan aku mngemas rumah ari ni bila smpai kolej. huhu..
betapa penatnya aku ngn roomte aku mbersihkan bilik kami...geram jgk aku kt bdk sblom ni.. diaorg tgl blik dgn sampah byk..dhla tuh almari baju pn dh xde pintu..dh tkeluar..ganas btol la..
nk tgelak pn ada,.mcm pelik je susun baju dlm almari yg xde pintu..hehe..
dhla tuh..toilet pn xbersih..kotor jer..geli nk masuk..kitaorg la yg membersihkan..huhuhu..
skg ni br bleh rilex ckit..tp xbest jgk sbb aku still xchat..homesick pn de..br je smp dh homesick..
huhuhu... 0 comments

last day kt umh...

huhu..ptg ni aku dh nk blk UPSI..dlm kdaan x chat ni,.xbest rasa nk blk sna.. actually, aku br je lega dmam,.skg btuk n sesema ja..huhu.. lps ni aku akn bz ngn byk hal. antaranya, report LI aku la..mayb next week kna present..pastu aku kna siapkan tesis..pastu de bengkel y aku handle.. rsau gk aku..aku dhla jd pngarah program.. kna la wt btol2..i'll try my best..coz ni pilihan kgkawan aku spaya aku jd pngarah..aku akn wt yg tbaik.chaiyok22..thanks 2 all my frenz coz believe me 2 handle dat program..okla..nt aku cita byk lg k pkembangan aku (bkmbang ke.hehe..) skg,..aku nk packing brg.byk btol brg aku..pening2.. 0 comments

Virus M menyerang...

Aku bkn nk cite psl virus H1N1 ke ape..tp virus M..atau nma pjgnya MALAS..
aku malas nk update blog ni..xtau r nape..padahal byk je cite..tp malas nk taip..kalaulah ada org yg blh tlg update kan,,msti bes kn?? Kalaulah blog ni xyah update.kalaulah...kalaulah...aku pn tpikir2 nk bhentikan je aktiviti blogging aku nih sbb aku sbnrnya xbrape suka mndedahkan hal personal dlm blog. aku nk guna blog ni tuk ape..aku bkn nye bisneswoman yg bleh wt bsnes dlm ni..aku bkn pakar motivasi yg bleh bg tips2 ttentu..so aku anggap blog ni mcm diari aku ja..tp klo diari kn hal personal..privacy..hak cipta tepelihara..(ermm...)..arghhh..tu la..org de blog aku pn nk de blog..bila aku melawat blog2 org len,.mcm best je + sempoi + lawa..& bmulalah rasa rndah diri aku..adakah blog aku ni xbest? xlawa ke?? huhuhu...(emosional lak aku nih..) xpe la,..sblom episod emosional aku bmula,..bik aku bhnti taip..C U later..bye.. 0 comments

Report LI....

Pejam celik pejam celik,..tgl 2 mgu g praktikal aku akn abis...yahoooo...
Tp sedey gk nk tglkan praktikal ni..wlaupn sbnrnya,..aku byk men game n tenet kt tmpt keje tu..
hehe..sume staf kt Unit aku tu mmg best..sporting..bos aku pn bes wlaupn sush nk jmpa dia coz bz je mmanjang..tp dia slalu amik tau hal kitaorg n sporting sgt..huhu..
Yg aku runsing skrg ni ialah...REPORT LI... cmna aku nk wt ni..aku xtau nk tulis pe.. sbb 2bln ni wt keje yg sama ja..xkn nk ulang ayat tu ja...aku pn xde contoh yg bkaitan ngn bdang aku..
yg aku ada contoh report bf aku..tp nk wtpa..xguna pn..coz dia bdk kej(elektrik)..suma report dia cita psl elektrik elektronik..soket,lampu,..wayar..tah la..aku pn xfhm sgt..huhu..ade sesape blh tlg aku..??? 0 comments

Bahgia2..

Semalam adalah hari paling bahgia dalam hdup aku.. (slalu pn bhgia jgk..) ..hehe..
nk tau knapa.? smlm.. lecturer aku dtg observe aku..then, dia xkomen apa sgt psl praktikal aku ni.. bestnyaaa..aku rasa lega sgt..n bsyukur sbb dpt lecturer yg baik mcm dia.. aku hrp dia bg la mrkah lebih.. =)
lepas tu,..aku kuar dating..1st time aku kuar dating pkai bju kurung.. bf aku tsengih2 mcm kerang busuk je.. dia ckp dia suka tgk aku pkai bju kurung,. nmpk la feminin ckit. adoi.. malu seyh.. slalu aku dk usha ppuan dating pkai bju kurung smlm aku lak kna.. huhu.. xpela.. 4get bout it,.. yg penting aku bhgia.. hehe..
yg plg2 mbahgiakan aku,..aku dpt kasut baru.. hehe.. aku kn gila kasut.. bf aku pn blh mnerima kasutku..slalunya dia akn bleter klo aku nk beli kasut.. dia slalu ckp,. ni nk pkai ka nk simpan? how dare u.. huhu.. mcm tau2 ja ada g kasut yg aku beli x tpakai g.. klo ikotkn aku nk beli 2psg ja kasut,.tp bf ku mhalang lak.. sib bik dia halang..aku dhla mharapkan bank bgerak (mak ayah aku + bf aku la..) tuk bulan ni.. hehe..klo x,.kna la puasa sebulan.. yerla.. minggu ni aku dpt RM 150..nk tau dr mana?? (ayah-50 , mak-50, bf-50)... best kn byk bank ni? hehe.. mgu dpn aku nk mtk bank mana plak?? xpe..yg penting, jgn tnjuk kat mak aku kasut yg aku br beli tu..nt dia bsing,. yerla,.. sape xbsing,klo almari kasut kt umh aku dipenuhi dgn kasut aku.. adik aku slalu ckp,.nk bukak kdai kasut ker?? huahuahua...

....new collection...

~~name::Cinderella's shoes (given by my sis)~~

0 comments

Tag???

aku kna tag !!! mende apa tag ni?? isk..aku coba la ek..buat menda alah ni.. =)

Direction:Once you've been tagged, you have to write a post with sixteen random things, habits or goals about you. At last, choose five people to be tagged, listing their names and why you chose them.ALL ABOUT ME!!!

1>> suka berangan
2>> suka merayap.,.(bkn merayap tgn..berjalan2 la..)
3>> aku ni xsuka menunggu org,..(klo lmbat aku tgal ja.,.hehe..on time la konon..)
4>> kadg2 aku ni lmbt gk..biar org mnunggu aku lak..hehe
5>> suka drive laju2..(klo jln kg tu xla laju..)..bukan slalu pn,.aku ni kira pmandu berhemah gkla.
6>> suka sgt mkn pedas2..(skg dh kurg,,sjak de gastrik..padan muka aku..huhu)
7>> suka lepak kat Tasik Jitra,..nek itik,..best oo..(sape org Kedah angkat tgn???)
8>> Xsuka timun,..(klo beli rojak,.mesti suh buang timun,..hehe..)

9>> Kalu dah menghadap laptop/baca novel mmg lupa dunia..(akhirat igt lg.insyaallah..)
10>>Pantang tok nenek org kco aku tdo..(sape call aku time ni mmg kna ceramah free..hehe..)
11>>Aku suka sgt shopping kasut n handbag,..(skg bf n kwn2 aku dh fhm tabiat aku ni..)
12>>Xprnah bjaya klo nk diet..(apsal ek..byk sgt dugaan..hehe)
13>>Suka mmbebel kt adik2 aku..(mnunjukkan btapa aku syg kt diaorg..=) )
14>>Minat memasak..(tp aku spesis malas,.ada time ttentu ja aku rajin msk dapur..)
15>>Tp xda org blh lwan makaroni grg n kek coklat aku..(angkt bakul sndiri lak aku ni..skali skala xpa kn?)
16>>lastly,.aku xsuka kna tag..huhu..


Jeng3..ni list org aku nk tag :

1=> Ctah
2=> Apin
3=> Mr. Kuriq


ckupla 3 org..bkn dpt adiah pn kn?? hehe.. gpun aku xrmai kwn yg de blog ni..so,maila pakat2 jadi kwn aku kt blog ni..(huhu..) 0 comments

KFC...

Sbnrnya aku nk cite psl tghari td aku kuar mkn ngn bf aku..g tmpt favorite kitaorg la.. KFC...alkisahnya,.tgh dok syok "mgketedarah" (btoi ka aku eja ni,..?) hurm,..tiba2 bf aku mnjerit..(bkn kuat pn..aku sorg ja dgr..) aku igtkn dia tcekik tulang ayam ke apa..dhtu dia tnjuk kt aku..rupanya cebisan plastik.. aku tya la dtg dr mana?? dia kata kt kulit ayam tu..dia pya la dk kunyah rupanya bkn kulit ayam tp plastik..aku pn nk tgelak pn ada..(tu la mkn x igt dunia..) tp mmandangkn muka dia serius,.aku pn xjd gelak..dia mmg nk bgun dh g jmpa manager kfc tu,.tp aku malasla nk bsr2 kes. aku pn ckp kt dia xyahla g jmpa,.biarla..hal kecik ja pun..
dia pn bls, >> Gila ke apa,.klo tcekik plastik ni cmna.??
btoi jgk tuh..tp setelah bberapa minit,.dia pn kata,.>>xpa la,..xyahla pjg cite.
huh..lega aku dgr..klo x,.mmg riuh la KFC tu...tp betoi la..aku mmg nk gelak time tuh..haha(gelak dlm blog ni je la..)..bf aku ni klo mkn ayam kfc tu mmg licin..klo bleh skali tulang dia nk telan.. lps tu dia pn dh xda mood nk abskn ayam dia.. yg jd mangsanya, aku la kna abiskan.. (wuaaaa..) geram btoi aku...sib bik aku dpt abskn (tgh lapar pn time tu..).. well,.tq to mr. zamri 4 d lunch..
0 comments

Kisah di kedai makan...

Semalam aku n famili aku kuar mkn..ada la bberapa ksah yg aku nk kongsikn d sni.

FIRST STORY :
1>> sebelah meja kitaorg ada 2 org mat salleh (omputih la..) dk tgh mnunggu order diaorg.. so,.aku n adik2 ku mmperhatikan gelagat diaorg..(xde pape pn yg best..) Slps bberapa mint,. order diaorg pn smpai..nk tahu diaorg order pe?? Nasi putih 2 pinggan seorg..Ikan 3 rasa,. sup sayur,..satu g xtau la,..(xnmpk..)..wah,.bselera gila diaorg mkn..aku n adk2 tkezut gk diaorg mkn nasik ngn beselera gla.. pastu siap mtk tmbah air plak..(air limau..)..adikku pula memesan Fries..then,.mak aku tetiba ckp >> "omputih pn mkn nasi,..kita melayu ni mtk western food,.." kuang3..

Moral value of d story :: Banggalah mnjadi rakyat Malaysia..

SECOND STORY
2>> Setelah km mkn mknan yg km order,..tetiba ada sorg bdk laki (pekerja kdai tu..) dtg tgur ayah aku.. >> "bang,.knai sy x??" (pak cik la,..ni mak aku yg ckp..hehe..) aku n adikku (tmasuk parents aku)..tkezut gak,.tetiba dtg cmtu,..sib bik xtsembur nasik.. hehe..dia pn gtau dia ank zaharah..(bkn nama sbnr).akhirnya km pn ..."oooooooo.." Serentak plak tu..hehe.. Rupanya dia ni sedara kitaorg la..(bau2 bacang kata org tua2..) hehe.. dia pn dk beramah tamah kt ctu lak..bla..bla..bla..(mcm xmau berhnti lak dia ckp...) lastly,.. ayah aku pn,.. dh settle byr,.mtk dri tuk blik..

Moral value of d story :: Kenalilah sdara mara anda..

THIRD STORY
3>> ksah ke3 dlm mmpi la..blk umh trus tdo..hehe.. 0 comments

Ragam adikku...

Sbnrnya aku pn xtau nk tlis pe ni,..tgh mncri idea tuk menulis,..adikku(yg ke-2) telah merakamkan aksi adikku(yg bongsu) melalui hp..aku pn mndapat idea tuk memasukkan video tsbut..sbnrnya,.memula adikku yg bongsu ni xtau kelakuannya dirakam.. jom kita lihat aksi beliau semasa gmbrnya dirakam::

video

Setelah mngetahui bahawa drinya dirakamkan,.dia pn melarikan drinya (malu la konon),.tp adikku jgk merakamkn aksi malu tsebut...haha..

video

tu la alkisah adikku yg nakal..sesapa nk berkenalan,.sila lupakan je niat anda & sebrg surat mnyurat xkn dilayan... =)

0 comments

Alkisah Majok..

Huhu..semalam aku suh bf aku cal aku..dia ckp nk kuar mkn jap..masa tu kul 8mlm..aku pn xkisah la..aku gtau la cl aku awal ckt dlm kul 9 coz aku da hal nk cita kt dia..aku pn tgu la pya tgu..dhla aku letih + penat,..aku pn xsedar aku ttidor..tgh syok bermimpi jmpa putera kayangan, tetiba aku terkjut dgr bnyi hp aku..aku ni dahla spesis yg pantang org kaco waktu tdo.. xpepasal je dia kna mrh ngn aku..

Dia>> hello, sayang..wtpe tu??
aku>> dh tdo la.. (dlm nada xpuas hati)
Dia>>awalnya tdo..bangunla cayang..kata da hal nk citer..
aku>>ala,.ngntokla..
tetiba aku terlelap blk,..dia pn ckp sorg2,.aku pn xtau la dia ckp pa..(tu la kco lg org tdo)..

yg aku ni pn terlelap skejap dhtu tjaga plak..aku tgk jam baru kul 10 lebih..what?? lps 2 jam br dia cal aku,..p mkn ka p dok tlg msk??? dngn xpuas hatinya, aku call dia tp dia x angkat.. huh..dia majok ke aku xckp td?? Aku cal lg,.x angkat jgk..lastly, aku pn msg dia :

>> napa cal lewat sgt? dh tau org tgu dia,..huhu..smp ttdo.. (ada lg ayat,.tp dh lupa..)

lepas 5min dia pn bls:

>>Sorila syg..abg igt syg xtdo lg..

******bla....bla....*********

lastly aku pn bls >> ..cal me..

Dia pn cal aku,..aku pn tya napa blk lewat,.xkn mkn smp 2jam..(kdai pn dkt ja ngn umh dia..)
nk tau dia jwb pa,.. ha..ni dia :
>> Sorila syg,..abg tgk bola td kt kdai..
Bukk ..!! Geramnya aku,.boleh dia kata tgk bola. sib bik xda dpn aku ni,..klo x,...(gigit kang..)
Aku ni mnunggu cal dia mcm org gila,.dia ssedap rasa dk tgk bola ngn geng dia.. mcmla kt umah xleh tgk bola..huhu..Aku pn pa lagi,..
>>sampai ati awk wt sy cmni,..sy pnat tau tgu awk,.tup tup awk tgk bola..Penting bola lg ke dr sy?? ....ceh wt ayat sedih r..nk mtk dpujuk..dia ni dhla spesis susah pujuk aku..

>>Ok,..sori ye syg..jgnlah mrh.meh abg pujuk..
Yesss,..dia nk pjuk aku... =)
>>Abg mtk maaf yer,..abg xsngaja,..len kali xwt dah.. bla...bla.... (nt korg tmuntah plak mdgr ayat2 jiwang bf aku ni..hehe..)
So,..aku pn tsenyum kambing la dia dok pujuk..(senang btol cair aku ni...) Pas dh ok tu,.aku pn mtk izin nk tdo..So,..aku pn tdo la,.zzzzzzzzzzz.....

**Ada korg rs mloya x bc entry aku ni? atau rs jeles?? hehe..skali skala aku pn nk cita gk hal pcintaan aku,..(ceh..suka ati aku la blog aku kn nk cita pa..) Well,..jgnla korg serik tuk mmbaca ksah2 aku,..Teruskan melawat blog aku tuk cerita seterusnya..(macam2 ada...)

0 comments

Kawanku Kawin...

Semalam aku g wedding kawan aku..huhu..x sangka dlm byk2 kawn aku,dia yg kawin dlu.. aku igt aku yg kawin dlu (ceh..gatai..hehehe..)
Aku ni bersemngat gila nk g tgk kawan aku dalam gaun pengantinnya..sampai2 ja trus msuk umh dlu,..(sgup xmkn g..) tetiba ja aku tnmpak kelibat x-boy aku..waaaa...knapa dia perlu ada waktu aku smpai..trus mati mood aku..huhuhu..dh 5 thn aku xjmpa dia,.tup tup tserempak (xdisengajakan..) ngn dia kt wedding kwn aku..tp nk wt cmna xkn aku nk halau dia plak.. isk.. dhla umh org..aku wt slamber badak jer la..
Korg mesti heran kn nape la aku mcm x suka kt dia ja..(mmg pun..),.kengkawan aku yg rapat ngn aku je tau pe masalh kitaorg break-up dlu..aku mmg pnh sayang gila kt dia..tp tu sume dlu.. aku xpnh bdendam pn dgn dia..what is past is past kn..So,.aku amik yg positif jer..aku ttp snyum ngn dia..(cuma xbckp je..)
Lgpun,..skg aku dh bahgia..(tramat bhgia..) ngn bf aku yg slma ni xpnh mngecewakan aku.. Thanx 2 Mr. Zamri sbb slalu bsama aku susah n snang...


Miss Eni With Mrs. Diana..

0 comments

Hectic Weekend...

huhu..aku igt weekend ni dpt relaks kt umh..tp x jgk..
Ni la apa aku buat this weekend :



Jumaat
Aku da date ngn bf aku..nk g tgk wayang cita Surga Cinta.dah smgu aku tgu nk tgk cita ni.smgat gila bila bf aku ajk tgk..(gpun dia nk blanja..hehe..)..tup tup,. tetiba lak mak aku ajak kuar..
Ada hal famili kna settle..aku pun sbg anak yg baik (konon..), tpaksalah bkorban.. Korg nk tau ke pe hal tu?? isk..aku bkn xmo cita tp melibatkan ati n prasaan + nama baik famili..tkot nti org2 ttentu tbaca blog aku ni,.timbul lak kekecewaan di hati.. =(
Oklah,.aku pn set ngn mak aku nk kuar..janji pas smyg jumaat nk kuar,..tgu punya tgu smpai kul 3,,(aku ni xsuka mnunggu..),..lastly,.kul 3.30.,aku amik kputusan tya mak aku..

>> Mak,..jd ke kuaq ni??
MAk aku pn jawab >> klo kita p pas maghrib,boleh x?? Mak malas lak nk kuaq skg..

huhuhu...tensen btol...penat je aku cancel dating aku.baru aku tringat aku nk beli hdiah wedding membe aku...aku pn pa lagi,.trus tpon membe aku,.ILA ajak dia kuar...aku pn trus bsiap n amik kunci keta,.trus kuar..tp smpat g mak aku pesan balik sblom kul 6.30..aku pn stuju..(betol ke aku ni..slalu blk kul 7..hehehe..)

dahtu,.kami pn g la survey hadiah...xtau nk beli apa..kwn aku ni pn kawin time aku stdy lg..nk kawin pn tgu la aku dh keje..bleh aku beli hadiah mahal..(hehe...fhm2 la cuti sem ni mana da duit sgt,..arap duit mak bapak aku jah..)..pot pet pot pet lak aku ni..tp btol la,..hehe..ok,.lastly,.survey pya survey,..km pn amik kputusan nk beli set gelas..(hadiah yg slalu aku beli tuk wedding org,.. )=)
pas dh settle beli hadiah,.ILA ajak aku g mkn rojak lak..rojak Taman Rimba,..sedap sgt...(promote ni..) yg frust nya,.pak cik tu xbuka gerai dia lak..huhuhu..sedey ar kwn aku ni..xpa la kawn,.nti kita mkn g ek.. =) aku pn trus antr dia blk umh..n aku pn balik umh aku..
Yg xpcyanya,.aku smpai umh dlm kul 6.30..xpcya aku,..awal gila aku blk..hehe..
Aku merehatkan diri kejap.,.dahtu dlm kul 8.15 baru aku kuar ngn mak aku,yg bestnye aku dpt jmpa bf aku mlm tu,(walau pn kejap)..dia yg tlg kitaorg settle prob ni.wah..aku nmpk bahgia gila dia bila mak aku arapkan dia,..(menantu ksyangan mak aku la konon...)

Dalam kul 11 jgk aku balik umh..letih gila...balik umh trus tido... =)

Sabtu
Ari ni aku kna g Perlis lak umh cousin aku..dia wt birthday party anak dia..best tu mmg best tp aku kna drive coz kna bwk mak sdara aku + nenek aku + bibik aku..huhu..kiranya kna g asing la dr famili aku.. tp xpe la,..aku ni mmg suka drive..(mak aku pn terlebih fhm..sbb tu dia suh aku jd driver..) penat jugak..kul 10 mlm aku smpai umh..pa lagi,.balik tu trus cari katil la..tidooorrr..
hehehe...

Tu la weekend aku,..klo x sbok ngn famili,.aku sbok ngn kengkawan n bf..sib bik la bf aku ni jenis yg mmahami..xla penin kpala aku..


birthday's girl..
0 comments

Akhirnya part I

Akhirnya,,aku kembali ke blog..lama xmnjejakkan jari aku utk menulis blog.. hehe..
aku sbnarnya nk update blog ni lama dh..tp laptop aku plak xleh nk connect internet..xtau la pe prob dia..laptop yg mmg utk umh plak rosak charger..so,.2 mgu aku x 0n9..huhu..
harapan aku cuma laptop adik aku jer la.adik aku pn br start cuti semalam..pa lagi..dia blk umh trus serbu laptop la..hehe...

Sbnrnya,.aku dh tlepas 2 events spjg 2mgu ni..
1st > Mother's Day
2nd> Teacher's Day

So,.aku tetap nk ucp kt cni happy mother's day tuk mak aku yg tsayang..n happy teacher's day tuk driku,(hehe..nk jugak..) kawan2ku,.n guru2 ku,,..so,.kt cni aku de lirik lagu Guru Malaysia,..
korg sume msti pnh dgr kn guru2 kita akn nynyi masa Hari Guru..aku pn xlma lg akn sama2 mnyanyikn lagu ni...sama2lah kita mnhayatinya..


GURU MALAYSIA

Kami guru malaysia
berikrar dan berjanji
Mendidik dan memimpin
Putera puteri negara kita

Pada Seri Paduka
Kami tumpahkan setia
Rukun Negara kita
Panduan hidup kami semua

Di bidang pembangunan
Kami tetap bersama
Membantu, membina
Negara yang tercinta

Amanah yang diberi
Kami tak persiakan
Apa yang kami janji
Tunai tetap kami tunaikan




0 comments

Akhirnya part II ...

Aku nk cita spjg 2mgu ni aku jalani latihan industri(atau org pgil praktikal) kt Jabatan Pelajaran Kedah. xde la pa pn yg best aku nk cita kt cni cuma aku letih nk menjawab soalan berbunyi cmni??

>> Kenapa UPSI wt praktikal kt JPN?
>> Knapa x wt praktikal kt skolah??
>> Bukanke nti jd cikgu ke? Kenapa da latihan industri??
>> Kenapa????

waaaa....tensen..sume org yg aku jmpa kt sna tya soklan tu..okla..aku nk gtau info kt cni spaya sume org tau UPSI xsemestinya akn jd cikgu..mcm contoh aku,.cos aku bkn pure education,. cos aku Science(math) with education..so,. aku da pilihan,.to be a teacher or involve in other field.. same as other IPTA..kiranya cos aku ni untung coz merasa wt praktikal kt industri n nti wt praktikal kt skolah plak.. mmg best...byk pnglaman yg aku dpt..adalah mnjadi krugian kepada bbudak pure education yg hya merasai keperitan n keseronokan praktikal d skolah..hehe..sori guys..

so pasni,.klo sesapa tringin/berminat nk msk UPSI pastikan anda check btol2 cos tu samada ..... with education or Education of ..... So, aku arap pasni org xkonpius dh dgn sistem pendidikan yg baru ni.. 0 comments

Abang VS Ayang... Menarik...

Memula skali ayang anto kat abang..

Dear abang,

Ayang nak mintak kebenaran abang untuk bawa anak-anak balik ke kampung. abang tak perlu hantar ayang sebab ayang mampu untuk bawa anak-anak ke kampung musim cuti sekolah ni dengan bas.. abang jagalah diri abang dan kereta abang baik-baik... cuma ada perkara yang ingin ayang luahkan disini... kereta baru abang tu mahal.. harga mencecah 100k barangkali.. sebab tu abang sayangkan kereta abang lebih dari ayang.. sampaikan abang dah terlena dalam kereta abang tu sejak abang beli 3 bulan yang lalu dah masuk 3 malam... abang sayangkan kereta abang lebih dari ayang, nak tau ngape?


Harga kereta abang tu lebih mahal dari wang hantaran yang ayah ayang letakan masa kita kahwin dulu.. cuba hantaran ayang lebih mahal dari harga kereta abang?

Tiap-tiap pagi abang mesti gosok kereta abang, nak nampak berkilat..tapi ayang nak dapat kiss g.morning pun susah..

Sejak beli kereta tu, sebulan sekali macam-macam aksesori abang beli kat kereta, ayang nak dapat hadiah besday setahun sekali pun susah..


Kereta sebulan sekali abang servis, abang kata kena jaga maintainance...ayang nak dapat pi salon setahun sekali pun susah..

Kereta abang make up lawa-lawa.. tapi kalau ayang make up lawa-lawa abang kata ayang tak sedar diri kereta abang bagi makan minyak mahal-mahal cecah 100 setin pun ada, ayang nak makan pizza sekeping jer masa mengidam anak kedua kita abang kata ayang mengada-ngada.

Kereta abang kalau anak-anak sentuh sikit bodynya abang marah anak macam nak makan, ayang jatuh longkang besar boleh abang gelak..


Paling menyedihkan.. ayang tanya ngape tidur dalam kereta? abang jawab takut orang curi kereta abang.. kalau ayang kena curi??

Ayang nak balik kampung dulu.. anak-anak nak jumpa atuk dengan nenek depa.. tak nak naik kereta abang takut calar.. ayang calar takpe.. jaga diri elok-elok, sarapan ayang dah sediakan. ayang pi tak lama sekolah bukak ayang balik lah dengan anak-anak.. pesanan ayang..

ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU MASAKKAN MAKAN KESUKAAN ABANG
ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU BASUHKAN PAKAIAN ABANG
ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU GOSOKAN KEMEJA ABANG
ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU SIAPKAN AIR MANDI ABANG
ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU KEMASKAN RUMAH ABANG
ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU URUT-URUT BADAN ABANG
ABANG SURUHLAH KERETA ABANG TU TEMANKAN ABANG TIDUR

Love,
ayang

ni abang lak bagi....

Dear Ayang,

Bukanlah abang sayang keta tu lebih dr ayang.. tapi ayang kene faham keta tu keta bos abang. Nanti kalau ilang sapa nak ganti.. ayang abang suruh keja ayang xnak, ayang kata nak dok umah jaga anak,nak siap kan sarapan nak kemas umah tapi ayang tiap2 hari bgn tido kul 12.. macam mana nak wat keja umah..

Cuba lah ayang pk mana x abang tido dalam keta.. abang balik keja lambat skit ayang dah kunci pintu..bukan nye abang gi foya2 kan abang gi keja...lagi satu pasal piza yang ayang ngidam tu.. ayang nak piza yg di oder dr jepun.. mana lah abang ada duit nak oder.. abang nak bg apam balik yg jual kat depan ofis abang ni ayang xnak, ayang nak jugak piza dr jepun.. nasib baik abang x belikan kalau x anak kedua kita tu mesti muka cam doremon..ish xnak laa abang..

Pasal hadiah kan abang dah belikan tapi abang sembunyi kan kat dapur.. ayang yang tersalah buang ingatkan sampah... tulah abang suruh kemas umah tu ayang kata umah kita dah bersih tapi hadiah dgn sampah pun dah jadi serupa jek..hadiah tu mahal tau abang beli untuk ayang..
Sebenarnye abang sayang ayang lebih dr keta tu wlau pun hantaran masa kita kawin cuma rm8k..ayang x tau bpe kali abang turun naik bank nak wat loan rm8k..tapi demi ayang abang wat jugak..

sbb masa tu ayang kalau mekup mmg sebijik maya karin.. tapi sejak ayang wat rebonding 3 tahun lepas stp kali ayang mekup abang terbayang lak muka pontianak dlm citer phsm.. bukan ayang x cantik tapi kening ayang tu gi cukur wat per.. wlau pun abang selalu cukur janggut abang tapi ayang xyah laa nak cukur kening ayang tu...pasal morning kis tu, ayang bgn pun dah tghri nak morning kis cam mana.. dah laa ayang.. abang malas nak citer..

Tapi abang nak bg tau jgk kat sini ayang tetap no 1 dlm hati abang..nanti kalau naik bas tu bebaik.. ayang nak balik kpg abang izinkan Cuma jgn lupa kim salam kat mak ayah kat sana .. kalau ada gulai tempoyak ke nnti jgn lupa bwk balik skit..

Kalau ada lembu terlepas ke ayang xyah laa susah2 gi kejar lembu tu... biar jek.. nnti abang balik kpg abang kejar kan ..bukan apa takut lembu tu tanduk ayang nnti bukan stakat calar jek silap2 leh masuk hspital. abang kene tanduk xpe..

Jaga anak2 baik2 jgn bagi diorang main kat sungai musim2 banjir ni.. nak dpt anak bukan senang takut nnti ayang ngidam lagi piza jepun lak lagi haru.. baik jaga jek yg dah ada tu..ayang pun jaga diri baik2.. jgn sampai jatuh longkang lagi.. hehe.. abang mmg xnak ketawa masa tu tapi nak wat cam mana ayang jatuh kepala dulu yang masuk longkang..dah laa rambut ayang masa tu baru lepas rebonding.. mmg abang ketawa...hahahhahahahahha







0 comments

Dear friend...

Dedicated to all my friends..
thanks 4 always being here 4 me..

Friend,...
I'm glad u're here for me..
Giving me strength and joyful moment..
U cheer me up when i'm down..
U make me happy again...

Keep our friendship glowing,
Wherever we are,
How hard the journey,..
U are always in my mind,.

Having u is the precious thing in my life,.
Loving u is the best feeling i had..
Thank God for giving me such a good friend..
That friend i will never forget..

Originally by,
Eniey...



0 comments
Ya Allah...
Seandainya Telah Kau Catatkan Dia Miliku Tercipta Buatku
Dekatkan Lah Ia Padaku.
Satukanlah Hatinya Dan Hatiku
Titipkanlah Kemesraan Antara Kami Agar Kebahagiaan Itu Abadi...
Dan Ya Allah Ya Tuhanku Yang Maha pengasih,
Seiringkanlah Kami Melayari Hidup Ini
Ketepian Yang Sejahtera...
Tetapi Ya Allah ,
Seandainya Telah Kau Takdirkan Dia Bukan Miliku
Bawalah Ia Jauh Dari pandanganku,
Luputkan Dari Ingatanku Dan
Peliharalah Diriku Dari Kecewa.
Serta Ya Allah Ya TuhankuYang Maha Mengerti
Berikan Aku Kekuatan Melontar Bayangnya Ke Dada Langit
Hilang Bersama Senja Merah Dan Gelap Awan.
Agarku Bisa Bahagia, Walau Tanpa Dirinya
Dan Ya Allah Tercinta
Gantilah Yang Telah Hilang Tumbuhkanlah Yang Patah
Mesti Tiadakan Sama Dengan Dirinya
Ya allah Ya Tuhanku
Pasrahkanlah aku Dengan Ketentuan Mu
Sesungguhnya Takdir Mu Itu Yang Terbaik Buatku
Kerana Engkau Tuhan Yang Maha Mengetahui S
egala Yang Terbaik,
Ya Allah
Cukuplah Engkau Sahaja Menjadi Pemeliharaku
Di Dunia dan Di Akhirat,
Dengarlah Rintihan Daripada Hamba Mu Yang Dhaif Ini.
Sesungguhnya Aku Tidak Kuat Untuk Melawan Nafsuku Sendirian
Di Dunia Dan Di Akhirat
Mejerumuskan Aku Ke Arah Kemaksiatan Dan Kemungkaran
Maka Kurniakan Lah Aku Seorang Pasangan Yang Beriman
Yang Akan Membimbingku Ke Jalan Yang Engkau Redhai
Dan Kurniakanlah Kepadaku Keturunan Yang Soleh Untuk
Menunaikan Tanggungjawab Kejalan Mu Ya Allah...
Amin Ya-Rabulallamin...



Renungan buatku….
0 comments

PERCINTAAN...

---PERCINTAAN---

Dalam percintaan ada pasang surutnya..hari ini aku telah
belajar 1 perkara baru dalam kehidupan..walaupun kita bercnta
dah lama tp kita perlu menghargai psangan kita setiap masa.
Jangan menganggap pcintaan yg 5 thn dah kukuh..tp seharusnya
kita semai dan tabur baja agr terus mewangi sehingga bertemu jodoh.. Persoalannya,,.
bagaimanakah kita hendak setia ??

Seharusnya kita mempercayai pasangan kita..Jangan ragui keihklasan
hatinya.. Dengarlah segala rintihan,permasalahan dirinya..Jgn menaruh
syak wasangka jika dia tidak mengirimkan khabar berita..tetapi persoallah kenapa dia membisu?? Kenapa dia menyepi??
Adakah kita melakukan kesilapan?? Adakah dia sedang mengalami masalah??

Oleh itu, jangan sesekali menganggap percintaan yang dibina telah kukuh...Belajarlah memahami diri si dia dngn lebih mendalam..Jangan
meminta dia memahami dirimu sahaja.. Bertolak ansurlah dalam percintaan..Kerana KITA BERHAK MEMILIKI KEBAHAGIAAN... 0 comments


A Teacher for All Seasons

A teacher is like Spring,
Who nurtures new green sprouts,
Encourages and leads them,
Whenever they have doubts.


A teacher is like Summer,
Whose sunny temperament
Makes studying a pleasure,
Preventing discontent.


A teacher is like Fall,
With methods crisp and clear,
Lessons of bright colors
And a happy atmosphere.


A teacher is like Winter,
While it’s snowing hard outside,
Keeping students comfortable,
As a warm and helpful guide.


Teacher,
you do all these things,
With a pleasant attitude;
You’re a teacher for all seasons,
And you have my gratitude!

By Joanna Fuchs
0 comments